Sadece beyaz eşyaların olduğu yerlere topraklama çekilen bir kamyon eski bina var. 60'lı yıllardan 90'lı yıllara kadar modaydı bu durum. Mutfağın prizinden duvarı paylaşan yan odaya topraklama çektiğimi bilirim.
Bizim ev de aynen öyleymiş sonra babam PC için mutfaktan odamdaki prize topraklama çekmiş ona da PC'yi söküp klimayı bağlayınca PC topraksız prizde çalışmış aylarca beni elektrik çarpınca köfteyi çaktım. Klima topraksız prize denk gelse akıma bile kapılabilirdik PC gibi değilmiş sanırım çok daha şiddetli çarpıyor.

Kontakların temassızlığı ile oluşan arkı maalesef topraklama çözmüyor böylelikle.

Kararan kısmı temiz bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla ovalayın, temizleyin.

Adaptörün alete takılan kısmı alete takılı değilken prize takın.

Prizi açıp kontaklar arası mesafeyi kontrol edin, gerekli görürseniz daraltın. Zamanla gevşeyebiliyorlar.

Pek olası ve pratik değil ama topraklı adaptör değilse topraklısını edinin.

Olmuyorsa anahtarlı priz kullanın. Ev ortamında duvarda pek bulunmaz, yenisini edinmek zahmetli ve evin estetiğini bozabilir. Anahtarlı uzatma kablosu daha pratik olur herhalde. Anahtarın (adına ne deniyor bilmiyorum) hem fazı hem nötr'ü kestiğinden emin olun.

Olmuyorsa anahtarlı priz kullanın. Ev ortamında duvarda pek bulunmaz, yenisini edinmek zahmetli ve evin estetiğini bozabilir. Anahtarlı uzatma kablosu daha pratik olur herhalde. Anahtarın (adına ne deniyor bilmiyorum) hem fazı hem nötr'ü kestiğinden emin olun.
Akıllı priz kullanılacaksa hemen hemen hepsi tek tarafı kesiyor ölçü aleti ile kontrol etmiştim faz toprak 220 akmaya devam ediyordu. Ölçü aleti olmadan bunu bulmak biraz zor.