Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
2.000-2.700 TL

2164

Uzman
Dün Valorant oynayıp PC'yi kapattım. Sabah açtığımda Valorant yeniden yükleme yapmamı istedi, dosyalar kendi kendine silinmiş. SSD'de yüklü tek oyun Valorant. PC'ye yeni format atmıştım başka dosya yok zaten.
Bir sorun var deyip test ettim ve sonuçlar.

20250122_125640.webp

Dipnot: Benchmark ve dosya kopyalama aynı anda yapılmadı.

SU630 evet kronik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayrı ayrı yapıldıysa hızlar aşırı kötü durumda. SATA 2 portuna mı bağlı disk?
Dün Valorant oynayıp PC'yi kapattım. Sabah açtığımda Valorant yeniden yükleme yapmamı istedi, dosyalar kendi kendine silinmiş. SSD'de yüklü tek oyun Valorant. PC'ye yeni format atmıştım başka dosya yok zaten.
Bir sorun var deyip test ettim ve sonuçlar.

Eki Görüntüle 117448

SU630 evet kronik.
Helvasını pişir.

Benchmark testi ile bir sonuç alamazsınız, HD Tune ile sağlığına bakın derim. Ancak yalnızca yaşadığınız olay bile SSD'nin öldüğünü gösteriyor.

Bunu mu demek istediniz yoksa health kısmını mı?
Healt: Ok.

20250122_225152.webp

Testi 4 5 kere tekrar ettim her seferinde aynı sonuç alta doğru 14 sıra yok.

@Caner Uncu hocam sn 580 tavsiye etmiş hala ediyorsa onu alacağım da bu SSD hala oyun vb şeyler için kullanabilir mi yoksa sistemden sökmeli miyim ona karar veremedim.

Son düzenleme:
SN580'i tavsiye ederim, fiyatına göre güzel disk ama önce konuya gelelim. Hız testini CrystalDiskMark ile sistem boştayken yapın, veri aktarımı yaparken yapmışsınız herhalde hız testini. Hızlar anormal derecede düşük çıkmış. Tekrar test etseniz daha iyi olur. Onun dışında CrystalDiskInfo ile değerleri [10DEC] yapıp atarsanız bir bakalım.

Sizin de yazdığınız gibi Adata SU630 serisi sıkıntılı, hatta sadece 630 değil, SU serisine ait çoğu diskte arıza oranı fazla.

Su 630 evet kronik.

SN580'i tavsiye ederim, fiyatına göre güzel disk ama önce konuya gelelim. Hız testini CrystalDiskMark ile sistem boştayken yapın,

Tamam birazdan sonuçları yüklerim.

Veri aktarımı yaparken yapmışsınız herhalde hız testini.

Yok hocam ayrı ayrı yaptım. Konuya sonradan eklemiştim dipnot olarak.