Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba,

Sistemimde 2x8 GB Adata D30 RAM'ler var. Bunları 4x8 GB şeklinde 32 GB'a çıkartmak istiyorum. Her ne kadar LGA1700 DDR4'te olsam da 4 kanal RAM kullanımı sıkıntılı diye biliyorum. En iyi uyumu yakalamak için aynı markanın aynı modellerini bulmaya çalışıyorum.

Benim RAM'lerden ararken D30'ın siyah versiyonunu gördüm. RAM'lerde revizyonlar değiştiğinden soruyorum. Bu modellerdeki tek fark kırmızı bölgenin siyah olması mı yoksa farklı şeyler daha var mı?

EKLEME:
Bu RAM'leri, hazır sistemi alırken değiştirmeyen kafama tüküreyim! Kalitesizler ve ikinci elde az var.

Konu 1.webp

Konu 2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kırmızı renk haricinde başka bir versiyonu yok, en azından tescilli değil. 3000MHz ve 3200MHz olarak iki farklı varyasyon ile 3 farklı çip ile geliyor. (Micron, SK Hynix ve Samsung.
Kırmızı renk haricinde başka bir versiyonu yok, en azından tescilli değil. 3000MHz ve 3200MHz olarak iki farklı varyasyon ile 3 farklı çip ile geliyor. (Micron, SK Hynix ve Samsung.

Evet çip dağıtım olayı çoğu RAM'de olduğu gibi bunda da var. Bendeki kitte Micron F-Die denk geldi mesela.
İkinci elden uyguna buldum galiba o kumarı oynayacağım

Son düzenleyen: Moderatör:
Kırmızı renk haricinde başka bir versiyonu yok, en azından tescilli değil. 3000 MHz ve 3200 MHz olarak iki farklı varyasyon ile 3 farklı çip ile geliyor. (Micron, SK Hynix ve Samsung)
SpecTek çipe sahip modelleri de var. Bendeki 2 x 8 GB 3000 MHz CL16 kiti zor da olsa 3600 MHz CL18 olarak kullanıyordum.

GÜNCELLEME NOTU :
Şu an bahsettiğim şekilde kullanıyorum. Şuna çok benzer şekilde duruyor.
1759165018744.webp

Kırmızı olanlar Micron F-Die | Siyah olanlar Micron E-Die.
3200 CL16 (XMP) değerlerinde kullanıyorum ve herhangi bir terslik yaşamadım.