ADB & Fastboot GUI V2 Revision (Kolay ADB Kullanmı)

duranforreal

Üstün
Herkese merhaba, arkadaşlar,

Uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığım, Android modlama ve cihaz yönetimi süreçlerini o karmaşık komut satırından (CMD) kurtarıp tamamen modern bir arayüze taşıyan ADB & Fastboot GUI projemin en kararlı ve en büyük sürümü olan v2.0.0 sonunda hazır!

Bu sürümde sadece görsel değişiklikler yapmakla kalmadım; uygulamanın arka planındaki tüm kod mimarisini A'dan Z'ye baştan yazarak tamamen asenkron ve modern bir yapıya kavuşturdum.

Proje Bağlantıları
1. Resmî Web Sitesi
2. GitHub Kaynak Kodu
3. İndirme Linki

V2.0.0 İle Gelen Devrimsel Yenilikler

1. Sıfır Donma: Asenkron MVVM Mimarisi
Eski tarz arayüzlerde işlem yaparken yaşanan o sinir bozucu kilitlenme ve donma (UI Freeze) sorununu tamamen tarihe gömdüm. Uygulama artık hafif bir ViewModelBase ve asenkron
RelayCommand altyapısı kullanıyor. Arka planda çalışan özel AdbService ve FastbootService sayesinde işlemler akarken arayüzünüz yağ gibi akmaya devam ediyor.

2. macOS & Windows 11 Tarzı "Dinamik Bağlantı Kapsülü"
Cihazınızın durumunu anlık olarak takip edebileceğiniz, uygulamanın başlık çubuğuna (Titlebar) entegre modern bir durum rozeti ekledim

3. Scrcpy HD Ekran Yansıtma ve Kayıt
Android cihazınızın ekranını yüksek çözünürlükte bilgisayara yansıtın! Özel video kodekleri, gelişmiş ses kontrolleri ve doğrudan ekran kaydetme seçenekleriyle entegre Scrcpy deneyimi sizi bekliyor.

4. Gelişmiş Paket ve APK Yönetimi
Cihaza uygulama yükleme ve sistem paketlerini kaldırma (Bloatware/Gereksiz sistem uygulamalarını temizleme) arayüzü çok daha stabil hale getirildi. Ayrıca eski Android modellerinde APK
Yüklerken yaşanan çökme sorunları tamamen giderildi.

5. Sınırsız Cihaz Filtreleme (Multi-Device)
Piyasadaki birçok araçta olan o sinir bozucu cihaz sınırı bu sürümle tamamen kalktı. Artık bilgisayara kaç cihaz bağlı olursa olsun, dinamik filtreleme sayesinde cihazlar arasında anında tek tıkla geçiş yapabilirsiniz.

Teknik Değişim Günlüğü (Changelog)

• OEM Kilit Yönetimi: Bootloader kilidini açma/kapatma süreçleri ve sistem geri yükleme loglarını anlık izleme.
  • Gelişmiş Karanlık Tema: Göz yormayan premium karanlık/aydınlık tema ve özel vurgu rengi konfigürasyonları.
  • Sanal Uyumluluk API'si: Kod mimarisi tamamen değişmesine rağmen, uygulamanın içindeki 15'ten fazla alt pencerenin %100 sorunsuz çalışmasını sağlayan arka plan uyumluluk katmanı.
  • Otomatik Kaynak Temizliği: Uygulamayı kapattığınız an arka planda açık kalan ADB, Fastboot ve scrcpy işlemlerini otomatik olarak sonlandarak bilgisayarı yormaz.
  • Tuğla (Brick) Koruması: Test edilmemiş mantıksal bölüm (logical Partition) işlemlerinde kullanıcıyı uyaran güvenlik mekanizmaları (MessageBoxResult).
Ekran Görüntüsü

Geri Bildirimleriniz Benim İçin Değerli!

Proje tamamen açık kaynak kodludur ve ücretsizdir. Karşılaştığınız hataları veya eklenmesini istediğiniz özellikleri bu konu altından ya da GitHub Issues kısmından bana iletebilirsiniz.

Eğer projeyi beğendiyseniz ve bu emeğe destek olmak isterseniz aşağıdaki bağlantıdan bana bir kahve ısmarlayabilirsiniz. Maddi destek olamıyorsanız bile GitHub üzerinden bir Star bırakmanız beni çok mutlu eder!

Bağış/Donate Sayfam

Keyifli kullanımlar!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…