Çözüldü ADB'yi nasıl kullanabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Luna1057
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 793
  • Etiketler Etiketler
    adb nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Luna1057

Yetkin
Telefondaki gereksiz uygulamaları silmek istiyorum nasıl kullanabilirim? Mesela Facebook'u silemiyorum. Onu ADB ile silebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Telefondaki gereksiz uygulamaları silmek istiyorum nasıl kullanabilirim? Mesela Facebook'u silemiyorum. Onu ADB ile silebilir miyim?
Silersin ancak baskalarinin AD Bridge tabanli uygulamalari ile. Clhaz modeli verirsen yardimci olayim.

Ancak biraz ugrasayi dersen ADB SDK (Google Android Devs'de mevcut) Kurup, klasore cikartip, klasor icinde shift+sag tik yapip "Komut pencerisi ac" secenegini secip, acilan cmdde "adb devices" komudu ile cihazinin seri numarasini aliyorsan, once adb shell yazip, sonra "pm uninstall -k -user 0 com.XXXX.XXXX yazacaksin. (X'ler ile dolu bolume uygulamalara girip facebookun icinde yazan adi gireceksin. "com.facebook.kanata" gibi)

Dev optionsdan USB debugging ac. Ayrica izin isterse kabul et.

@Luna1057
Silersin ancak baskalarinin AD Bridge tabanli uygulamalari ile. Clhaz modeli verirsen yardimci olayim.

Ancak biraz ugrasayi dersen ADB SDK (Google Android Devs'de mevcut) Kurup, klasore cikartip, klasor icinde shift+sag tik yapip "Komut pencerisi ac" secenegini secip, acilan cmdde "adb devices" komudu ile cihazinin seri numarasini aliyorsan, once adb shell yazip, sonra "pm uninstall -k -user 0 com.XXXX.XXXX yazacaksin. (X'ler ile dolu bolume uygulamalara girip facebookun icinde yazan adi gireceksin. "com.facebook.kanata" gibi)

Dev optionsdan USB debugging ac. Ayrica izin isterse kabul et.

@Luna1057

Çözüm
Cihazını USB ile bağlayıp hata ayıklamayı açıyorsun ve izinlere evet diyorsun. Sonra ADB'yi açıp sırayla
adb devices
adb shell
pm uninstall -k --user 0 uygulama kimliği
yazıyorsun.

ADB indirip klasöre çıkardıktan sonra adb.exe dosyasının bulunduğu konuma,

Buradan indireceğiniz uad_gui-windows-opengl.exe dosyasını atıyorsunuz. Telefonunuzdan "Geliştirici Seçenekleri"ni aktif hâle getirip "USB Hata Ayıklaması" seçeneğini açıyorsunuz. Daha sonra uad_gui-windows-opengl.exe dosyasını çalıştırıyorsunuz ve bitti. Tek tıkla uygulamaları rahatça kaldırabilirsiniz.

Play Store'dan Package Name Viewer uygulamasını indirip kaldırmak istediğiniz uygulamanın paket adını öğrenebilirsiniz.

ADB'yi buradan mı indireceğim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…