Çözüldü Adliyede bir dosyaya deliller nasıl sunulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ProfTech
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 240
  • Etiketler Etiketler
    verilir
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba,

Herhangi bir dosyaya delillerinizi istediğiniz şekilde sunabilirsiniz. İster çıktısını alarak, isterseniz USB bellek veya CD ile, fark etmez. Hepsi geçerli bir yöntemdir.
Mesajınızdaki "özürlü" kelimelisini "engelli" olarak düzenledim öncelikle. Başta babanıza ve aynı zamanda engelli bireylere saygısızlık olmasın.

Çok geçmiş olsun. Ne hissettiğinizi anlıyorum. Ancak daha detaylı bilgi vermek artık sanal ortam üzerinden hukuki danışmanlığa giriyor ve bunu tercih etmiyorum. Hem mesleğe hem de meslektaşlarıma olan saygımdan ötürü.

Ancak en azından şunu vurgulayayım. Akıl sağlığının bozukluğu sebebiyle açılan vesayet davalarında re'sen araştırma ilkesi mevcuttur. Siz yeterli delil sunamasanız bile mahkeme zaten kendiliğinden bu durumu araştıracak, babanızı Adli Tıp Kurumu'na sevk edip bu konuda bir rapor aldıracak, merak etmeyin. Ayrıca olur da bir şekilde ve bir sebeple bu davayı açmaktan pişman olursanız, davadan vazgeçemiyorsunuz aklınızda olsun. İlerde siz vazgeçseniz bile mahkeme davaya kendiliğinden devam edip babanıza vasi atayacak.

Daha detaylı bilgileri bir avukat meslektaşımdan hukuki danışmanlık alarak öğrenebilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun, umarım süreç istediğiniz gibi olur.

USB bellek güvenlik ve virüs riskinden dolayı genelde kabul edilmiyor.
Bu kısım yanlış bilgi. Böyle bir genelleme yapmak doğru değil. USB bellek kabul eden birçok mahkeme ve savcılık da mevcut.

Yine de konuya katkılarınız için teşekkürler.

Saygılarımla söylemek istiyorum.
USB kabul eden de var ama garanti yöntem hâlâ CD.
Demek istediğim bu en garanti olanı yani.

Saygılarımla söylemek istiyorum.
USB kabul eden de var ama garanti yöntem hâlâ CD.
Demek istediğim bu en garanti olanı yani.
Elbette, bu kısma katılıyorum. Ben de özellikle bir DVD boyutuna sığabilecek verileri DVD ile sunuyorum ama daha yüksek boyutta bir veri sunacağım zaman mecburen USB bellek kullanıyorum.

Elimizden geldiğince buradayız.

Sağ ol.

Sağ ol teşekkürler fakat özürlü olarak demek istedigim onun akil sagligi acisinda özürlü olmasi yani buna boyle deniyor normalde aslinda kötü niyetle demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…