nvmwhom

Becerikli
Merhaba,

5 adet Arctic fanı D502A kasama montajını yaptım.

Kasanın üstüne taktığım 3 fanın kablolarını birleştirdim, sonrasında kasa altına 2 adet fan taktım; o iki fanı da birleştirdim. Sonrasında kontrolcünün SATA’sını güç kaynağından gelen SATA’ya, ARGB’yi de anakarttaki RGB 2-1 yerine 4’lük pini de SYS FAN yerine taktım. Bu 5 adet fanın kablolarını nereye takacağım? Kontrolcüde FAN5 pini boşta duruyor.

Anakart Gigabyte B850M Force.

@LH44

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

5 adet Arctic fanı D502A kasama montajını yaptım.

Kasanın üstüne taktığım 3 fanın kablolarını birleştirdim, sonrasında kasa altına 2 adet fan taktım; o iki fanı da birleştirdim. Sonrasında kontrolcünün SATA’sını güç kaynağından gelen SATA’ya, ARGB’yi de anakarttaki RGB 2-1 yerine 4’lük pini de SYS FAN yerine taktım. Bu 5 adet fanın kablolarını nereye takacağım? Kontrolcüde FAN5 pini boşta duruyor.

Anakart Gigabyte B850M Force.

@LH44

Fan5 pinine takabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla papatya dizilimiyle bağlamışsınız. Ki doğru yapmışsınız.

Takıldığınız kısmı tam anlamadım yani.
Fotoğraf atar mısınız?

Moderatorler kaldirmaz umarim cok buyuk dedigi icin sadece hizliresimden atabiliyorum. İlk resim ust fanlar ikinci resim alt fanlar. Arctic fanlarin iki tane 4 pinli kaldi ust ve alt fanlarin onlarida mi birlestiriyim.

Kontrolcünün görselini iletir misiniz?

Ek olarak alttaki fanlar reverse değil gördüğüm kadarıyla. Onları içeriye hava üfleyecek şekilde ters çevirin.

Simdi demek istedigim su, ust fanlarin hepsini birlestirdim en geriye bir tane 4 pin kaldi alt fanlarida birlestirdim gene bir tane kadi elimde 2 tane 4 pin oldu. Kontrolcunun 4 pinini SYS fana taktim. Simdi diyelim ben ust fanlari fan 5'e taktim alt fanlari nereye takacagim.

Simdi demek istedigim su, ust fanlarin hepsini birlestirdim en geriye bir tane 4 pin kaldi alt fanlarida birlestirdim gene bir tane kadi elimde 2 tane 4 pin oldu. Kontrolcunun 4 pinini SYS fana taktim. Simdi diyelim ben ust fanlari fan 5'e taktim alt fanlari nereye takacagim.
Screenshot_20251205_210225_Chrome~2.webp

Bu port boşsa takabilirsiniz.