casper04 8
Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Ryzen 7 9800X3D işlemci ve RTX 5080 ekran kartı barındıracak yeni bir sistem topluyorum. Parçaların büyük kısmını aldım ancak işlemci soğutucu ve RAM'in fiziksel montaj uyumu konusunda tereddütte kaldım. Bilgisayar masamın üstünde, tam kulak hizamda duracağı için sıvı soğutma pompa sesiyle uğraşmak istemedim ve kule tipi hava soğutucu tercih ettim. Sistemde görsellik de benim için önemli olduğundan kesinlikle RGB'li RAM kullanmak istiyorum.
Montajda kullanacağım tam kombinasyon ve sistemim şu şekilde:
Aldıklarım:
MSI MAG X870e Tomahawk Wi-Fi 8400 MHz (OC) M.2 AM5 ATX anakart
Phantom Spirit işlemci soğutucu
Aerocool D502a ARGB fanlı ATX oyuncu kasası
WD Black SN8100 1 TB
Kioxia 2 TB Exceria Pro G2 NVMe gen5
R7 9800X3D
Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120mm siyah kasa fanı X5
Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
Alacaklarım:
Kingston Beast RGB 64 GB (2x32 GB) DDR5 6000MHz CL30 siyah
ASUS TUF RTX 5080
Lian Li 8.8" universal ekran siyah
Montajı bilgisayarcı yapacak. Öğrenmek istediğim şey; bu soğutucunun ön fanı, bahsettiğim yüksek profilli RGB RAM'lere çarpar mı? Bilgisayarcı ön fanı klipslerinden hafif yukarı kaydırarak monte ettiğinde, kasanın yan temperli cam kapağı hiçbir şeye çarpmadan rahatça kapanır mı?
Sırf sığmama korkusu yüzünden RGB RAM'den vazgeçmek istemiyorum. Bu kombinasyonu veya benzer parçaları deneyimlemiş olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.
Ryzen 7 9800X3D işlemci ve RTX 5080 ekran kartı barındıracak yeni bir sistem topluyorum. Parçaların büyük kısmını aldım ancak işlemci soğutucu ve RAM'in fiziksel montaj uyumu konusunda tereddütte kaldım. Bilgisayar masamın üstünde, tam kulak hizamda duracağı için sıvı soğutma pompa sesiyle uğraşmak istemedim ve kule tipi hava soğutucu tercih ettim. Sistemde görsellik de benim için önemli olduğundan kesinlikle RGB'li RAM kullanmak istiyorum.
Montajda kullanacağım tam kombinasyon ve sistemim şu şekilde:
Aldıklarım:
MSI MAG X870e Tomahawk Wi-Fi 8400 MHz (OC) M.2 AM5 ATX anakart
Phantom Spirit işlemci soğutucu
Aerocool D502a ARGB fanlı ATX oyuncu kasası
WD Black SN8100 1 TB
Kioxia 2 TB Exceria Pro G2 NVMe gen5
R7 9800X3D
Thermalright TL-C12B-S V3 ARGB 120mm siyah kasa fanı X5
Thermalright TL-C12RB-S V2 ARGB 120mm siyah kasa fanı X4
Thermalright fan-and ARGB hub X8 4 pinli RGB fan çoklayıcı
Alacaklarım:
Kingston Beast RGB 64 GB (2x32 GB) DDR5 6000MHz CL30 siyah
ASUS TUF RTX 5080
Lian Li 8.8" universal ekran siyah
Montajı bilgisayarcı yapacak. Öğrenmek istediğim şey; bu soğutucunun ön fanı, bahsettiğim yüksek profilli RGB RAM'lere çarpar mı? Bilgisayarcı ön fanı klipslerinden hafif yukarı kaydırarak monte ettiğinde, kasanın yan temperli cam kapağı hiçbir şeye çarpmadan rahatça kapanır mı?
Sırf sığmama korkusu yüzünden RGB RAM'den vazgeçmek istemiyorum. Bu kombinasyonu veya benzer parçaları deneyimlemiş olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.