Kayraa 29

Üstün
Merhaba, normalde böyle olmuyordu ama yaptığım son videoda render işlemi yaklaşık 10 saat sürecek yazıyor.

Video 20 saniyelik bir video. İçinde Magic Bullet, Element, Sapphire gibi plug-in'ler var. Evet, ağırlar biliyorum fakat böyle bir render süresiyle hiç karşılaşmamıştım.
QuickTime render alıyorum, codec ProRes 422 (hepsini denedim, ProRes olanların, ilk başta Animation denemiştim, ondan sonra değiştirdim).

GPU acceleration aç-kapat denedim, CPU multi-task ayarını denedim. Cache sıfırlamayı denedim. Olmadı, Media Encoder'dan H.264 render denedim. Sürekli 1 frame render alıyor, sonraki frame 20 dakika sonra diğer 40-50 frame hızlı hızlı renderlayıp bir frame'de 30 dakika bekletiyor. Gerçekten sıkıldım.
16 GB RAM, RX580 8 GB, Ryzen 7 2700 sistemim var, iyi değil biliyorum fakat yeterli olması gerekiyor. Ne varsa her şeyi denedim, çözümü bulamadım. Çözebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
20 saniyelik bir video için tam ne kadar render alıyor? Hangi efektleri kullanıyorsun tam olarak plugin değil.

@Kayraa, AVI olarak alıyorsun değil mi? Birde 7-8 saat gösterse bile başda o kadar süreceğini sanmıyorum 1-2 saate renderi alır muhtemelen. Mesela birde bazı efektler fazla ağır Twixtor ve CC özellikle. Üstelik dediğiniz gibi sisteminiz hiç yeterli değil bende RTX 5050 + R5 5600 var ben bile son sürüm AE kullanmıyorum 2021 kullanıyorum sürüm düşmeyi deneyebilirsiniz.

@Kayraa, AVI olarak alıyorsun değil mi? Birde 7-8 saat gösterse bile başda o kadar süreceğini sanmıyorum 1-2 saate renderi alır muhtemelen. Mesela birde bazı efektler fazla ağır Twixtor ve CC özellikle. Üstelik dediğiniz gibi sisteminiz hiç yeterli değil bende RTX 5050 + R5 5600 var ben bile son sürüm AE kullanmıyorum 2021 kullanıyorum sürüm düşmeyi deneyebilirsiniz.
Kullandığım presetlerden dolayı 2026 kullanmak mecburiyetindeyim maalesef, AVI değil Mov alıyorum, Quicktime ProRes 422 kullanıyorum.

1 frame render alması bile 5 dakika sürdüğü oluyor ondan dolayı ne kadar süreceğini tahmin edemiyorum, en son 30 dakikada 10 frame renderlamıştı.

@Kayraa, Hangi çözünürlük bunlar? Birde AVI olarak render al. Media Encoder kullanıyorsanda kullanma normal AE ile render al.
1080x1450 çözünürlük, AVI olarak nasıl alacağım bilmiyorum Quicktime alınca otomatik mov yapıyor, normalde zaten AE ile alıyordum olmayınca Encoder da denemiştim. AVI nasıl alabilirim?