Afterburner'da undervolt yaptım. +1000 MHz Memory clock, +100 Core clock ve powerlimiti %80'e indirdim. Stabil hiçbir hata yok ancak açılışta Windows işareti işaretli olmasına rağmen sağ alttaki tike basmadan devreye girmiyor. Bunu nasıl çözebilirim? Çok uğraştıran bir şey değil ancak bazen insan unutabiliyor ve ben unutsamda ayarların o şekilde kalmasını istiyorum.
Eki Görüntüle 177758
Bende aslında devreye giriyordu, sadece fan profili devreye girmiyordu, onun için açmam gerekiyordu uygulamayı. Bir diğer ihtimal belki ekran kartının kendi yazılımı açılıyorsa arkada onunla çakışıyor bazen, yanlış hatırlamıyorsam bende böyle bir sıkıntı olmuştu.
Undervolt için sabit voltaj-frekans eğrisini denedin mi, 950-975mv'ta 2.7 GHz gibi bir değer deneyebilirsin aslında, 4070 super için böyleydi bende, 4070 için de aşağı yukarı eğriye baktığında belli olacaktır değerler. Sabit mV denemen belki daha sağlıklı olabilir %80 Power Limit yerine. Bu dediğim yöntem daha faydalı, +1000 Memory yine verebilirsin, üstüne çok çıkma, faydası sınırlı ve instabilite yapıyor 4000 serisinde çoğunlukla.
Afterburner'da undervolt yaptım. +1000 MHz Memory clock, +100 Core clock ve powerlimiti %80'e indirdim. Stabil hiçbir hata yok ancak açılışta Windows işareti işaretli olmasına rağmen sağ alttaki tike basmadan devreye girmiyor. Bunu nasıl çözebilirim? Çok uğraştıran bir şey değil ancak bazen insan unutabiliyor ve ben unutsamda ayarların o şekilde kalmasını istiyorum.
Eki Görüntüle 177758
Profili sol aşağıdan kaydet bir de 1. slota istersen, Windows simgesi de yine tikli kalsın, öyle dene.
Sabit voltaj-frekans eğrisi yap Nebi anlatıyordu videosunda. 950-975 mV bu kartlar için sweet spot, 4070 super için 2.7 Ghz 975mV'ta çoğu kart açıyor, +1000 Memory yine verirsin. +1000 üzeri anlamsız 4000 serisinde genelde.
4070 için de değerler aynı olabilir, eğriye baktığın anda az çok anlarsın zaten.
@ShadowLegion