Afyonkarahisar beldiye başkanı Irak uyruklu şahısa dükkan açma ruhsatı vermediği gerekçesiyle ifadeye çağrıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 585
  • Etiketler Etiketler
    valilik
Şimdi böyle de bakmamak lazım. Eğer adam tamamen legal şekilde geldi ve dükkan açmak istiyorsa ver açsın. Ama aynısını Almanya'da ki Türklere yapsalar tepki verirsiniz. Mültecileri desteklemiyorum ama oturma ve çalışma izni olan adamın önünü kapatmamak lazım.

Y-CHP'deki mülteci karşıtı 2-3 insandan birisi. Umarım önü kesilmez, bunların entegre edilemeyeceği ortada.

Son düzenleme:
Başka ülkeden gelen adam neden dükkan açıyor ki? Belli bir süre kalıp gideceksin zaten kalıcı değilsin. Dükkan açmak senin neyine?

Böyle bir mantık mı var dostum? O zaman Zara'yı da kapatalım. Olay mülteci problemi yoksa, yabancı adam dükkân açamaz mı? Açabilir tabii ki. Bazen gerçekten garip yorumlar yapıyorsunuz.

Bu kadar mülteci olduğundan dolayı böyle. Yoksa Almanya'da vatandaşlığı olmayan bir Türk de dükkân açamaz, muhtemelen bu Iraklının da vatandaşlığı yok.

Salaklık. Meselenin sınıfsal boyutunu ele almadan düz ırkçılık yaparak bir çözüm bulamayacaklar. CHP'nin problemi bu, ülkeni mülteci kampına dönüştüren AB'ye girmek istiyorsunuz ve bunu "sonradan girenler ne kadar kalkınmış?" sorusunu bile sormadan söylüyorsunuz.

Mülteci sorununa sınıfsal bir çözüm getirmedikleri sürece hiçbiri gerçek bir çözüm sunuyor olmayacak. Maalesef, böyle ufak popülist çıkışlarla takılırsınız.

Aynı belediye nikah ücretini artırmıştı, hayatımda bu kadar mantıksız bir iş görmedim. Yasal olmayan evlilik sayısını artırmaktan başka bir iş değil.

Irkcilik, insan onurunu zedeleyen, farkliliklari zenginlik olarak gormek yerine dusmanlik kaynagi haline getiren bir korlukten baska bir sey degildir. Bu korluk, sadece bireysel trajedilere degil, ayni zamanda toplumsal cozulmelere ve geri donulmez yikimlara yol acmaktadir. Irkciligin panzehiri, kuskusuz ki, elestirel dusunce, empati ve farkliliklari kucaklayan bir anlayistir. Multeci sorununu, salt insani bir kriz olarak degil, ayni zamanda derin ekonomik ve sosyal esitsizliklerin bir yansimasi olarak ele aldigimizda, kalici ve kapsayici cozum onerileri uretmek mumkun hale gelir. Siz kabul etseniz de etmeseniz de her sey sinifsaldir arkadaslar.

Aynı belediye nikah ücretini artırmıştı, hayatımda bu kadar mantıksız bir iş görmedim. Yasal olmayan evlilik sayısını artırmaktan başka bir iş değil.

Sanki bugune kadar hepsi yasal olarak evleniyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…