Böyle bir savunu olamaz, yaşınız küçük, savunduğunuz görüşlerin çelişkilerini açıklarken çelişkiye düşüyorsunuz. İki, üç hatta beş kez düşündükten sonra yazın bazı şeyleri.
Ya çok merak ediyorum, sen kaç yaşındasın? Ben 19 yaşındayım ve 15 yaşımdan beri babamın yanında ticaret öğreniyorum. Yaşımdan daha olgun olduğumu düşünüyorum, saçma sapan yargılama insanları. Benim sektörümde Suriyeli çalışan çok fazla var ve çoğu yasa dışı evleniyor. Zaten bir şey bilmeyen sensin.

Ya çok merak ediyorum, sen kaç yaşındasın? Ben 19 yaşındayım ve 15 yaşımdan beri babamın yanında ticaret öğreniyorum. Yaşımdan daha olgun olduğumu düşünüyorum, saçma sapan yargılama insanları. Benim sektörümde Suriyeli çalışan çok fazla var ve çoğu yasa dışı evleniyor. Zaten bir şey bilmeyen sensin.
Yazının hiçbir yerinde "yasa dışı evlenmiyorlar" demedim "19 yaş ve 15 yaşından beri ticaret öğrenen" birey. Ben sana 5 kere oku demişim, 1 kere bile okumamışsın.
  • Afyon gibi mülteci sayısının nüfusa oranı %1-2 olan illerde bu çözümler popülist, anlayabiliyor muyuz? Anlatabiliyor muyum? Yiyorsa İstanbul'da yapsınlar bu işi ama yemez. Orada sosyal-demokratlığa, solculuğa soyunacaklar; böyle yerlerde de faşizme.
  • Popülist olduklarında mutabıksak evet, tekrar söylüyorum, yasa dışı evliliği artıracak bu durum. "Halihazırda zaten yasa dışı evleniyorlar" savunusu işte tam burada dalga konusu oluyor, zaten var diye sorunu daha da artırmak niye? Şu kadar basit bir çıkarımı yapmadığın için bana 1000 karakterli yazı yazdırıyorsun.
Hayır, insanları yargılayacağım. Yaşınızın getirdikleriyle konuşmayı öğreneceksiniz. Popülizmin sorun çözmediğini öğreneceksiniz, yankı odanızdan da çıkacaksınız. Çıkmazsanız hep beraber çöküşü izleyeceğiz, değer verdiğiniz popülist siyasetçiler de uçağa atlayıp gidecekler.