İyi günler. Bugün bilgisayarımda “ağdaki konumlar” kısmında mediashare: 1 adlı bir cihaz gördüm. Bu nedir? İçine bakmak için açtım, ancak içi boştu. Virüs bulaşır mı? Sonrasında Kaspersky ile tam tarama yaptım ve temiz çıktı. O şeyin ekran görüntüsünü size veriyorum; siz de bir bakar mısınız? Virüs bulaşmış mıdır?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Modemlerin üzerinde USB'den bağlantı ile paylaşım olabiliyor. Evet modem üzerinden geldiğini ve testini de yaparak ispatlamış oldun. Bir sorun olmaz. Sadece sana açık olan bir kaynak olarak var mış.
BeyazAslan
Becerikli
Ağ üzerinde paylaşıma açılmış bir cihazdır o. Şirket ya da ev ortamında iseniz sizin haricinizdeki diğer cihazlardan diskinde paylaşım yapılmış diyebiliriz.
Ağ üzerinde paylaşıma açılmış bir cihazdır o. Şirket ya da ev ortamında iseniz sizin haricinizdeki diğer cihazlardan diskinde paylaşım yapılmış diyebiliriz.
Eskiden yoktu. İçi boş zaten de virus falan bulaşma ihtimali yok değil mi? Hani USB'ler de ki gibi açınca bilgisayara otomatik olarak virüs yüklemez değil mi?
Eskiden yoktu. İçi boş zaten de virus falan bulaşma ihtimali yok değil mi? Hani USB'ler de ki gibi açınca bilgisayara otomatik olarak virüs yüklemez değil mi?
BeyazAslan
Becerikli
yüklenmez.Eskiden yoktu. İçi boş zaten de virus falan bulaşma ihtimali yok değil mi? Hani USB'ler de ki gibi açınca bilgisayara otomatik olarak virüs yüklemez değil mi?
Sorularım rahatsız ediyor ise şimdiden özür dilerim. Son zamanlarda çok paranoyaklaştım ve bazı olaylarda yaşadım o yüzden rahat edemiyorum umarım anlayışla karşılarsın. Her neyse uzatmadan konuya geçiyorum. Daha demin modem arayüzüne girdim orada buldum mediashare: 1'i sonra acaba doğru mu diye oradaki mediashare: 1'in adını değiştirdim test yaptım. Bilgisayarda gözüken de test olarak değişti. Bu sadece benim modemime bağlı olanlar o şeyi kullanabilir demek değil mi? Zaten önceden de kimse erişemiyormuş kanısına varabilir miyim? Bu olay virüslü olmadığını kanıtlar nitelikte değil mi?
Not: Büyük ihtimalle bu sorularıma da cevap aldıktan sonra çözüldü olarak işaretleyeceğim başka sorum olursa aynı kurallarda belirtildiği gibi ilerleyeceğim ya yeni konu açacağım ya da aynı konuyu öne çıkaracağım. Teşekkürler.
BeyazAslan
Becerikli
Modemlerin üzerinde USB'den bağlantı ile paylaşım olabiliyor. Evet modem üzerinden geldiğini ve testini de yaparak ispatlamış oldun. Bir sorun olmaz. Sadece sana açık olan bir kaynak olarak var mış.
Son düzenleyen: Moderatör: