Elmas Kafa

Uzman
Yeni bilgisayar aldım. Eski bilgisayarda kullandığım klavye, mouse, kulaklık vs. birimleri kullanacağım fakat bu bilgisayarımda tarama yaptığımda 1 adet virüs yakaladı ESET. Şimdi yeni cihazda dediklerimi kullanırsam virüs bulaşma ihtimali var mı? Buna monitör de dahil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bilgisayar aldım. Eski bilgisayarda kullandığım klavye, mouse, kulaklık vs. birimleri kullanacağım fakat bu bilgisayarımda tarama yaptığımda 1 adet virüs yakaladı ESET. Şimdi yeni cihazda dediklerimi kullanırsam virüs bulaşma ihtimali var mı? Buna monitör de dahil.
İçin rahat olsun, monitör, kulaklık veya mouse gibi çevre birimlerinden virüs bulaşmaz. Bu cihazların içerisinde virüsün saklanabileceği bir depolama alanı yoktur. ESET muhtemelen eski bilgisayarındaki bir yazılımı veya dosyayı yakalamıştır. Donanımlarını yeni bilgisayarında hiçbir sorun yaşamadan, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Yeni cihazın hayırlı olsun.

Çevre birimlerinden virüs bulaşmaz. Mouse'un içinde bulunan onboard memory'e hile yazılımı yükleyip lan maçlarda hile yapan insanların haberini okumuştum. Yani hile yazılımı yüklenebiliyorsa istenirse virüste yüklenebilir ama bunu yapmak için özel uğraş gerekir. Normal virüsler buraya (memory kısmına) bulaşmaz. Üst düzey zeki 500iqlu bir bilgisayar dehası onboard memory'de çalışabilecek bir virüs yazabilir. (belki)

Klavye, kulaklık gibi şeylerden virüs bulaşmaz, bulaşması imkansıza yakındır. Fiziki olarak Depolama aygıtı takmadığınız sürece zararlı yeme ihtimaliniz çok düşük, hele klavye kulaklık gibi şeylerde imkansıza yakın.