Ben her daim AOE 2'ciyim. Hazırlık süresi de dahil olmak üzere 1.5X hızda 10 saatin üzerinde tekil oyun süresi harcıyoruz her defasında. Karşıya 7-8 tane kişi alıyoruz. Karşısında da iki kişi oluyoruz sadece. Ben İspanyol alıyorum arkadaşım da Britons. Üçüncüye henüz ihtiyaç duymadık. Tüm kaynakları bitirene kadar devam ettirip sonra yenmeye çalışanlar da oldu ama maalesef başaramadılar.

Ama en son ne zaman oynadık derseniz hatırlamıyorum. Arkadaşım evlendi, çocuğu oldu üstüne bir de eşinden oyun vetosu yedik. Bu bilgi neden çünkü günceli daha eğlenceli olduysa bunu kaçırmışımdır.

Ne yönlerden üstün hocam peki? Eski olan bu diye azıcık ön yargılıyım. Ayrıca başka insanlarla da kapışmak istiyoruz. Yeni versiyonda daha çok oyuncu yok mudur online için?

Arayüz kolaylığı olsun, yapay zekanın Age of 4'ten bile daha iyi olması olsun , Age of 3'te de olan ekstradan yer kaplayan binaların olmaması vb. daha çok artısını sayarım da şimdilik bu kadarı yeterli. Saf bir oyun istiyorsan Age of Empires 2 en iyi Age of oyunudur.

Arayüz kolaylığı olsun, yapay zekanın Age of 4'ten bile daha iyi olması olsun , Age of 3'te de olan ekstradan yer kaplayan binaların olmaması vb. daha çok artısını sayarım da şimdilik bu kadarı yeterli. Saf bir oyun istiyorsan Age of Empires 2 en iyi Age of oyunudur.
Online açıdan hangisi daha iyidir sizce? Hem arkadaşlarla kapışmak olsun, hem de arkadaşlarla birleşip diğerleriyle kapışmak olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu 10 bin saat oynayan çok fazla.
Ben oyunu tarihsel olarak 1999 değil de The Conquerors genişletme paketi sonrasından yani 2000'den itibaren dikkate alıyorum. Bu da yaklaşık 25 senelik bir geçmiş yapar. Hesaplamayı uzatmayacağım ama günde yaklaşık 1 saat vermiş olsanız (ki benim örneğimde daha fazlasını da veriyoruz) Total'de 10.000 saati çok rahat aşıyorsunuz.

1 saatin oyundaki karşılığı nedir derseniz hızlı oyun modları dışında hiç derim. 1 saatte anca savaş öncesi hazırlık (pre-war) aşamasını tamamlamış olursunuz. Age of Empires 2'den sonra en çok oynadığım oyun DotA. Bu oyunun hem WoW döneminde hem de DotA 2 private beta döneminde vardım. Ona rağmen toplam saatim bunu 1/10'u bile değildir. Ne kadar bağımlılık yapan bir oyun gerçekten.
😲

Son Not: Doğru yazılış Dota değil DotA şeklindedir. (Defense of the Ancients)

Bir zamanlar sıkı Age3'cü olarak Age2'ye hiçbir zaman ısınamadım. Tamam mevzu grafikler değil oynanış ama abi o oyun da 2D cidden sarmıyor. Age3 oynadıktan sonra nasıl Age2 oynamışım diyorsunuz Age3'te bile alternatif saldırı ve savunma senaryoları kat ve kat fazlayken Age4'ü düşünemiyorum. @wallywestr Arkadaşların sabırlı kişilerse alın Age4'ü önce 1 hafta oyunu komple öğrenmeye odaklanın her şeyini inciğini cıncığını öğrendikten sonra alacağınız zevk, Age2'den daha fazla olur.

İkisini deok oynamış biri olarak AO4 diyeceğim bir soru. AOE2 her ne kadar efsane bir oyun olsa da 4 ü oynadıktan sonra eski geliyor. Oynamış, ekran kontrolü olarak özellikle. İkisinden de pişman olmazsınız ama bana göre 4 oynanır.