AggregatorHost.exe nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ACN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 246

ACN

Uzman
Görev yöneticisinde AggregatorHost isimli bir şey çalışıyor arkadaşlar dosya konumuna git dediğimde System32'ye gönderiyor beni.

Yabancı forumlara falan baktığımda Windows dosyası diyen olmuş veya virüs diyen olmuş bilgisayarı 3 gün önce formatlamıştım değiştirme tarihi olarak o tarih gözüküyor.

Bugün Steam'den the culling of the cows isimli bir oyun yükledim oyun çok eskiydi 2014 çıkışlı bir oyun. Güncelleme ile araya virüs falan mı sıkıştırdılar diye şüphelenip açmadım çünkü oyunu çok az kişi oynamış ve bir kişi geliştirmişti.
Steam'e bile güvenemez hale geldik çünkü.

Ayrıntılarda Windows tarafından bir dijital imza falan isim misim bir şey yazmıyor bomboş. (görseli aşağıya bıraktım)

Kaspersky ve Malwarebytes ile hızlı tarama yaptım bir şey bulamadı.

Bu bir virüs müdür değilse neden ayrıntılar kısmında Windows bilgileri yok?

AggregatorHost.exe, genellikle Windows işletim sistemlerinde bulunan bir sistem dosyasıdır ve çoğunlukla Microsoft uygulamalarıyla ilişkilidir. Bu dosya, çeşitli sistem veya yazılım güncellemelerini toplamak ve dağıtmak amacıyla çalışır. Özellikle Microsoft Store ve bazı Microsoft uygulamalarında, uygulama güncellemelerinin yönetilmesiyle ilgili süreçlerde kullanılabilir.

Bu dosya genellikle zararsızdır, ancak bazı kötü amaçlı yazılımlar da bu adı takabilir, bu yüzden şüpheli durumlar söz konusu olduğunda dosyanın yeri ve kaynağına dikkat etmek önemlidir. AggregatorHost.exe dosyasının gerçek yeri C:\Windows\System32 gibi bir sistem klasörü olmalıdır. Eğer farklı bir dizinde yer alıyorsa, kötü amaçlı yazılım olabilir.

Kısacası hem Kaspersky hem Malwarebytes virüs bulmadı ise içiniz rahat olsun.

system 32'içinde yer alıyor fakat ayrıntılarda windows dijital imzası falan yok

System 32'içinde yer alıyor fakat ayrıntılarda Windows dijital imzası falan yok.

Yukarıda Kaspersky ve Malwarebytes'te hızlı tarama yaptım demişsiniz, benim tavsiyem ise özel tarama ile Windows'un kurulu olduğu diskin tamamını taramanız. Eğer şüpheli bir şey yok ise sorun etmeye gerek yok.

simdi dcden bir arkadasıma kontrol ettirdim onda da durum aynı? sizdede var mı böyle bir calısan imzasız exe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…