Ağır Depresyondayım!

Kime kalmış mal mülk dünya geçer gider hocam. Annen hayattaysa, bir de içinde yaşayacak evin varsa gerisini boşver. Bak mesela izle bu videoyu, adam tüm zorluklara rağmen hayata küsmemiş.

Güzel, ama bunlar çok büyük sorunlar değil inan bana. Tabi ki senin için sanki cehennem gibi oluyor bunun da farkındayım. Şüpheci, sorgulayıcı insanların ortak özellikleri diyebiliriz. Şüpheciliğini ve her şeyi sorgulama isteğini başka şeylere kanalize etmen gerekli. Örnek veriyorum; felsefe konularına bak, ansiklopedileri karıştır, işine yaramayan ya da ilgini çekmeyen konulara bile göz at ki bu sayede kafanın içinden uzaklaşıp fikirlerini bunlara kanazile ederek kendinden verim alabilirsin. Hani şimdi seni tam tanımadığım için git şu şu psikoloji kitaplarını al diyeceğim ama seni düzeltelim derken kendinle beraber herkesi de bozmanı istemem . Mesela git Albert Einstein'in izafiyet teorisi gibi teorilerine göz at, bunlar kafanı dağıtmana yardımcı olacaktır. Yeni çıkan teknolojileri, bilimsel araştırmalara göz at, bilimsel makaleler oku ve bunlar üzerine kafa yor.
Mesela şu kitabı okuyabilirsin gerçekten kafa patlamana sebep olacak şeyler var;

Büyük sorunlar değil evet. Öyle b*ktan bir hayatım oldu ki... Neyse. Atlattık onları Allah'a şükür.

Felsefe sevmem, kitaplarla da pek aram yoktur. Bilimle de pek aram yok. Kendimi adadığım şey, bilgisayar, telefon, yazılım... Tabi kafamı dağıtamadığım için hayatımı da olumsuz etkiliyor. Hep ağır basıyor çünkü hiçbir şey yapamıyorum odaklanamıyorum falan. En kısa sürede destek almaya çalışacağım. Yoğun iş temposundan nasıl zaman ayırabileceğim bakacağız artık.
Yine de fikirlerin için teşekkür ederim.

Rica ederim. Bir yerden başla ama sonda başlama. Yeterince geç kalmışsın diye düşünüyorum (aslında hala daha geç değil ama ruhun için aynısı söz konusu olmayabilir).

Sn. @VENGEANCE ANGEL "gardaşım" üzgün emojisi atmana istinaden son bir şey söylemek istiyorum (umarım bu yüzden ban yemem);
Hiç bir şey için üzülme. "Sıkma canını kurcala patlıcanı" (ünlü filozoflara bile taş çıkartan benim sözümdür).

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…