THESANASATS 2

Uzman
Arkadaşlar selam.

AI training ve yazılım işlerim için toplayacağım sistemde bu 2 karttan hangisini tercih etmemi önerirsiniz?

Öte yandan GPU için marka çok önemli mi? Mesela ASUS, MSI dışında Gainward gibi markalar da alınabilir mi çok farkı var mı? Ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir.

Marka çok aşırı önemli değil, sadece soğutmayı etkiliyor. Bazı modellerde sıkıntılar olabiliyor ufak ufak. Bütçe var ise daha iyi modeller tercih edilebilir.

İkisi de önemli, CUDA+VRAM istiyor bunlar. Eğitim esnasında CUDA düşük diye zaman maliyeti yükselir ama iş bitince VRAM'den hızlı hızlı çalışır.

RAM'e ne kadar çok taşarsa o kadar çok az tokenle iş yapıyor. En vahim kısmı burada eğittin mesela iyi hoş 12 GB'den taşması var bir de 16 GB'den taşması var.

Yanıt alma süresi bu işte önemli.

5080 16 GB VRAM Qwen 3.6 27B 4BIT'e yetmiyor %75 kadarı GPU'da %25 kadarı RAM'e taşıyor, bir soru soruyorum ortalama yanıt süresi 2 dakika. Bunu 5070'e koysan bir soru 4 dakika bekle babam bekle. 2 dakika en azından tolere edilebilir ağır soru soruyorsun diye, iyice düşünüyor thinking modunda vs görüyorsun İngilizce ne düşündüğünü de, güzel yapmışlar vesselam.

İkisi de önemli, CUDA+VRAM istiyor bunlar. Eğitim esnasında CUDA düşük diye zaman maliyeti yükselir ama iş bitince VRAM'den hızlı hızlı çalışır.

RAM'e ne kadar çok taşarsa o kadar çok az tokenle iş yapıyor. En vahim kısmı burada eğittin mesela iyi hoş 12 GB'den taşması var bir de 16 GB'den taşması var.

Yanıt alma süresi bu işte önemli.

5080 16 GB VRAM qwen 3.6 27b 4bıt'e yetmiyor %75 kadarı GPU'da %25 kadarı RAM'e taşıyor, bir soru soruyorum ortalama yanıt süresi 2 dakika. Bunu 5070'e koysan bir soru 4 dakika bekle babam bekle. 2 dakika en azından tolere edilebilir ağır soru soruyorsun diye, iyice düşünüyor thinking modunda vs görüyorsun İngilizce ne düşündüğünü de, güzel yapmışlar vesselam.

4 bit de çöp bu arada sonra da bilmeyenler modeli kötülüyor. 5 ve üzeri fena değil 8 bit çok iyi ama. Yani en az 24 GB VRAM olmalı.