AhmetBurak

Başarılı
Selam arkadaşlar, bu durum var benim sürekli kafam karışıyor sizlerin de düşüncelerinizi merak ediyorum kısaca anlatayım artık ne kadar kısa olursa. Yaşım 19 üniversitesiye hazırlanıyorum zaten az zaman kaldı konular bitti bitecek. Bu yaşıma kadar bir yerde hiç çalışıp para kazanmadım. Sürekli ailemin verdiği harçlıklarla gezdim, yedim içtim. Şöyle söyleyim istanbuldayım ve günlük 50TL alıyorum. Gittiğim dershane uzak ama yürüyerek gidiyorum. Arkadaşlarım bir kahvede oturup kahve içerken ben içemiyorum bu durumu aileme söylediğimde dalga geçer gibi neyine yetmiyor diyorlar. Bende cevap olarak bir yerde part time çalışayım en azından biraz para olur elimde diye, sonra bana senin okulun yani üniversitesi bitene kadar çalışmak yok unut onu otur dersine çalış diye cevap veriyorlar. Ya ben şimdiye kadar çalışmamışım hadi üniversitesi bitti ben nasıl çalışacağım ne bir çalışma bilgisine sahibim ne de nasıl iş bulunura. Cidden bu durumdan şikayetçiyim sizce doğru bir hareket mi ailemin yaptığı.

Ben hatay gibi görece küçük bir şehirde günlük 200 harcıyorum. 50 tl'yi aileniz alsın bir günlüğüne, gezmiş olurlar yürüye yürüye. Geçin bir işe çalışın. Evden mi kovacak çalıştınız diye? Kimseyi ailesine düşürmek istemiyorum. Ama benim ailem öyle şeyler yapıp bir de dalga geçse tınlamam zaten. 50tl ne demek ya?

Selam arkadaşlar, bu durum var benim sürekli kafam karışıyor sizlerin de düşüncelerinizi merak ediyorum kısaca anlatayım artık ne kadar kısa olursa. Yaşım 19 üniversitesiye hazırlanıyorum zaten az zaman kaldı konular bitti bitecek. Bu yaşıma kadar bir yerde hiç çalışıp para kazanmadım. Sürekli ailemin verdiği harçlıklarla gezdim, yedim içtim. Şöyle söyleyim istanbuldayım ve günlük 50TL alıyorum. Gittiğim dershane uzak ama yürüyerek gidiyorum. Arkadaşlarım bir kahvede oturup kahve içerken ben içemiyorum bu durumu aileme söylediğimde dalga geçer gibi neyine yetmiyor diyorlar. Bende cevap olarak bir yerde part time çalışayım en azından biraz para olur elimde diye, sonra bana senin okulun yani üniversitesi bitene kadar çalışmak yok unut onu otur dersine çalış diye cevap veriyorlar. Ya ben şimdiye kadar çalışmamışım hadi üniversitesi bitti ben nasıl çalışacağım ne bir çalışma bilgisine sahibim ne de nasıl iş bulunura. Cidden bu durumdan şikayetçiyim sizce doğru bir hareket mi ailemin yaptığı.

50 liraya dürüm bile alamıyorsun kahve içmeyi bir kenara bırak. Sınav senen olduğunu anlarım ama bir yerden başlaman gerekli iş ortamını esnaflığı vesaire öğrenmeden lazım.
Doğru değil bence.

Yani, maddi durumları el vermediği için 50 TL veriyorlar belli ki, çünkü bu dönemde 150 TL aşağısında günü yaşayamazsın. Yemek yiyemezsin yani.

Devamına gelirsek, okumanı istiyorlar, bu da bariz. Ama part-time işe girmek genç yaşında iyi bir şey. Hem eve maddi katkı, hem kendine bir kapı açarsın. Tavsiyem, dershane dönemini takma. Üniversitede zaten daha geniş bir çevren olacak ve bu şekilde bir işte de çalışırsın. Ayrıca onlara karşı çıkabilirsin. Evden mi atacaklar işe girdin diye? Git, sormadan etmeden gir işe. Önce YKS gelsin tabii.

Haftalık 350TL yapar, minibüs zaten 25-30TL. En ucuz tavuk dürüm 75-100TL, ona bile yetmiyor. Vermiyorlarsa git çalış zorla. Mezun olana kadar hiç iş yapmamak aşırı saçma, bu zamanda artık ne kadar fazla şey yaparsan o kadar iyi.

Alinma 50 lira komik rakkam benim babam da sıkıdır çok ama ben takmam alacağımı alırım yok ya öyle biyat kültürü zaten böyle kafan doluyken sınava iyi odaklanamazsın