Bugün bilgisayarıma format attım. Valorant'ta normal hassasiyetim 0.22, DPI 700 ve Windows'ta tüm ayarları aynı eskisi gibi yaptım ama ne olduysa spray bile atamıyorum çok fazla hassasiyetim yükselmiş gibi oldu.
Eki Görüntüle 202295
Hassasiyet sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
1.
DPI Ayarlarını Kontrol Et:
- Mouse'un üstündeki DPI ayar düğmesine basarak farklı DPI ayarlarının aktif olup olmadığını kontrol et. 700 DPI ayarını sağlamış olsan da bazı farelerde farklı DPI ayarları da olabilir.
2.
Windows Fare Ayarlarını Gözden Geçir:
- "Ayarlar" > "Cihazlar" > "Fare" bölümüne git.
- "Gelişmiş fare ayarları" kısmında "Pointer Hızını Yüksek" ayarını kapatıp açmayı dene.
3.
Windows'un Ham Girdi Ayarını Kapat:
- "Mouse" ayarlarında "Pointer Sezgi" özelliğini kapat. Bu ayar, fare hareketlerini etkileyebilir.
4.
Oyun İçinde Sensitivite Ayarlarını Kontrol Et:
- Valorant'ı aç ve ayarlar kısmında "Duyarlılık" ayarını kontrol et. 0.22 olarak ayarladığından emin ol.
5.
Registry Ayarlarını Gözden Geçir:
- Görseldeki registry değerlerine göre “MouseSensitivity” değeri 6 olarak görünmekte. Bu, Valorant'taki ayarlarınla uyuşmuyor olabilir.
- Aşağıdaki adımları izleyerek “MouseSensitivity” değeri ile oynamayı deneyebilirsin:
-
Registry Editor'ü aç: Başlat menüsüne "regedit" yazarak açabilirsin.
- Hızlıca "HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Mouse" yolunu takip et.
- "MouseSensitivity" değerini 10 olarak değiştir ve kaydet.
- Bilgisayarı yeniden başlat.
6.
Fare Sürücülerini Güncelle:
- Fare üreticisinin web sitesinden en son sürücüleri indir ve kur.
7.
Diğer Yazılımları Kontrol Et:
- Eğer fareye özel bir yazılım kullanıyorsan (örneğin, yazılım ayarlayıcılar), bu yazılımın ayarlarını kontrol et.
8.
Oyun İçi Ayarları Sıfırla:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Valorant'ta ayarları sıfırlayıp yeniden deneyebilirsin.
Bu adımları takip ettikten sonra sorunun çözülmesini umuyorum. Eğer hala bir sorun varsa, daha fazla bilgi sağlamanızı rica ederim.