Rotz

Başarılı
Arkadaşlar selam, Ajazz AK680 kullanıyorum. FN tuşlarını direkt iptal etmek istiyorum. Yani FN basıp F1 bastığımda bile çalışmasın istiyorum, direkt yok etmek istiyorum bu tuşları. Acayip sinirimi bozdu bunlar ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
FN tuşlarını BIOS'tan değiştirme sadece Laptop'da olur. Çünkü masaüstü anakart üreticileri sizin klavyenizde bir FN tuşunun olup olmayacağını bile bilemez. Bundan dolayı masaüstünde BIOS'ta bu ayar yoktur.

Soruya gelicek olursak yine de iki ayarı değiştirmek için klavye firmasının sürücü programı olup olmadığını kontrol edin mesela Logitech'de vardı.

Şuna bir bakın.

Artı -1 Eksi
Klavyede FN Lock özelliği yok mu?

FN Lock tarzı bir program bulursanız belki tuşların atamasını değiştirip F tuşları yapabilirsiniz. Mesela parlaklık yükseltmeye basınca F3 gibi.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Konu sahibi klavyeyi değiştireceğini söylemiş ama belki işine yarayan olur diye yazayım;
Sol CRTL ve Fn tuşuna basarsanız; direkt F1,F2... tuşlarını kullanabiliyorsunuz.
Sağ CTRL ve Fn tuşuna basarsanız Home, End tuşlarını kullanabiliyorsunuz. (Bu tuşlar J ve K harflerinde, bu durumda bu harfleri kullanamıyorsunuz.)

Not: PC'yi kapatıp açınca bu ayarı hatırlıyor mu bilmiyorum.