Realdrone

Çalışkan
31 Aralık 2024'den beri Ajazz Ak820 Max kullanıyorum. Bir süredir bazı tuşlarda çift basma sorunları başladı. Kendiliğinden düzeliyor, sonra tekrar başlıyor. Klavyenin çok kullanmadığım bölümünde bulunan switchleri çıkarıp, çift tıklayan switchlerle değişimini yaptım ve sorun çözüldü.

Son zamanlarda yeni klavye alma düşüncem vardı. Hem bu sorun hem de klavyenin görünüşünden sıkıldığım için ancak bir taraftan da sadece switchleri ve keycapleri değiştirme fikri kafamı kurcalıyor. Switch + keycap değişimi ortalama 2.000 TL civarında bir maliyet oluşturacak gibi. Bu da beni düşündürüyor.

Sizce yeni bir klavye almak yerine switch + keycap değişimi yapmak bu klavye için mantıklı bir hamle olur mu? Klavyeden genel olarak memnunum. Şarj, bağlantı, kasa kalitesi canımı sıkmıyor. Bu değişimi yapmak mantıklıysa Akko mu yoksa Leobog switchler mi almalıyım? Ayrıca keycap önerisi de alabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Bir noktaya kadar switch değiştirebileceksin en sonunda bir çok switch'in çift basma problemi ile kalacak ve klavyeden soğuyacaksın ya da bozulduğu zamana göre alacağın switchlerin ücretleri artmış olacak eğer switch'lerden memnun değilsen direkt ve klavye değiştirmek istersen konu içerisinde "Switch + keycap değişimi ortalama 2.000 TL civarında bir maliyet oluşturacak" dediğin için ve klavyenin sıfırı 2.799 TL olduğu için bence var olan klavyeyi sorunları dahil satıp üzerine biraz para koyup yeni bir klavye almanı öneririm.

Bir noktaya kadar switch değiştirebileceksin en sonunda bir çok switch'in çift basma problemi ile kalacak ve klavyeden soğuyacaksın ya da bozulduğu zamana göre alacağın switchlerin ücretleri artmış olacak eğer switch'lerden memnun değilsen direkt ve klavye değiştirmek istersen konu içerisinde "Switch + keycap değişimi ortalama 2.000 TL civarında bir maliyet oluşturacak" dediğin için ve klavyenin sıfırı 2.799 TL olduğu için bence var olan klavyeyi sorunları dahil satıp üzerine biraz para koyup yeni bir klavye almanı öneririm.
Bende 2890 TL'ye almıştım o dönem. Bu maliyetle yenileyecek olmak biraz tereddüt ettiriyordu. Manyetik switch bir klavye alma planım vardı ama bi yandan da bu dürtüyordu maalesef.

Bende 2890 TL'ye almıştım o dönem. Bu maliyetle yenileyecek olmak biraz tereddüt ettiriyordu. Manyetik switch bir klavye alma planım vardı ama bi yandan da bu dürtüyordu maalesef.
Yani var olan klavyeyi görünüş olarak sevmiyorsanız switch problemleri yaşıyorsanız satıp yeni bir klavyeye geçmek daha mantıklı var olana yapacağınız masraf klavyenin 4/3 parası bence gerek yok.