İnceleme Ajazz AK870 MC

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 10710
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 250
  • Etiketler Etiketler
    ajazz klavye

10710

Uzman
Yer
富士山(Mount Fuji)
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlerle beraber şu anda elimde olan klavyeyi beraber inceleyeceğiz. Türkiye'de hiçbir forum sayfasında klavyenin incelemesini bulamadım. Bu sebeple alırken biraz korkarak aldım ama beni şu anlık üzmez gibi duruyor. Ben red Switch modelini tercih ettim ayrıyeten brown Switch modelide var. İlk önce kargo aşamasından bahsedeyim. Bu linkte bulunan Amazon sayfasından sipariş verdim. Gönül rahatlıyla buradan alabilirsiniz Amazon Prime aboneliğim olmamasına rağmen 2 iş günü içerisinde ürün elime ulaştı. Bu firma gerçekten ülkemizde bilinmeyen bir nimet. Kargolaması gayet iyiydi. Benim gördüğüm genelde köpük ile etrafını sarıp gönderiyorlardı fakat bende köpük yoktu. En azından kutunun hacmi büyüktü. Yan yana bir klavye daha gelebilirdi. Şimdi kutu içeriğine geçelim.

KUTU İÇERİĞİ VE TASRAIM

Kutunun dış görünüşü benim çok hoşuma gitti. Renklerin uyumu olsun desenleri olsun bu kutuyu tasarlayan arkadaşa selam olsun kutu içeriğine gelecek olursak ortalama denilebilecek bir doluluğa sahip.

Kutunun içerisinden:
• Klavye.
• 1 adet Switch sökme aparatı.
• 1 adet ttuş sökme aparatı.
• Kullanım kılavuzu.
• 1 adet Type-C kablo (150 cm)
•2 adet yedek red Switch

Açıkçası dolu dolu bir kutu olmasa bile herkesin işini görecek malzemeler var. Yalnız tuş sökme aparatı berbat tuşları çıkaramadım. Güç uygulamayada korktum zarar veririm diye. Kutu içeriği bu şekilde idi şimdi klavyemizin özelliklerine geçelim.

ÖZELLİKLER

• Hot-swap destekli Switch'ler değiştirilebilir.
• Anti-Ghosting var.

• 87 adet tuş var.
• %80 bir klavye. Multimedya tuşları dahil.
• Tuşlar saydam değil. Ama renkleri güçlü, az da olsa gece tuşlar anlaşılır.
• Wireless veya Bluetooth yok.
• Şarjlı değil, kablolu.
• Q İngilizce klavye.
• Abs plastik.
• Red Switch ve brown Switch modelleri var.

• Windows ve macOS destekli(FN+a ve FN+s)
• 600 gr.
• 20 adet renk modu var.

SES TESTİ

Her ne kadar sesli ve kötü gibi dursada sanırım mikrofondan kaynaklı, sesi daha tok ve güzel. Sesi tam anlamıyla duymak isteyenler için bu klavye sesine benzer bir video koyacağım. En benzeri bu. Yalnız videoda çok fazla müzik sesi var klavye sesini bastırıyor.

SÜRÜCÜ

Bu sürücünün bazı kötü amaçlı kopyaları var, insanlar onları indirip virus kapabiliyor. Kendi kullandığım linki vereceğim. Klavyenin sürücü uygulaması çok dar ve fazla özellik barındırmıyor. Sadece makro atamak için kullanabilirsiniz. Ben renk moıdlarını vs. hep klavyenin kısayolu üzerinden yapıyorum. Uygulama üzerinde 3 adet hazır profil var. Uygulama çok dar olduğu için fotoğraf koymayacağım.

KENDİ YORUMUM

• Klavyeyi genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Uzun süreli kullanımda fikrim değişebilir ama şu anlık memnunum.
  • Tuş hissiyatı gerçekten harika, yumuşak ve tepkimesi lokum gibi.
  • Tuş başlıklarının (keycap) kalitesi de oldukça iyi.
  • %80 olması güzel.
  • Daha kompakt bir model isteyenler için aynı markanın Ajazz AK680 modeline göz atılabilir (%60 boyutlu ve benzer özelliklerde).
  • Her ne kadar 16.8 milyon renk desteği olsa da çeşitlilik çok zayıf. Ancak mevcut renk modları güzel ve göz yormuyor.
  • Klavyenin sürücü yazılımı oldukça zayıf ve işlevsellik açısından yetersiz. RGB ayarları ve makro atamaları mümkün ama arayüz çok sınırlı

Kendim bir puan verecek olsam ve fiyatı göz önüne alırsak puanım 9/10

Bana bu klavyeyi öneren @1247'a teşekkürler.

Son düzenleme:

Sizce AK680 mi yoksa bunu mu almalıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…