akingudek

Gelişen
Evet arkadaşlar sonunda klavye geldi. Ben bu klavyeyi sipariş ettiğimde Wraith W60 BBL Edition stokta yoktu. Bu yüzden gerek tasarımın kusursuzluğu gerek gasket yapısından dolayı o klavyeye yönelmenizi tavsiye ederek başlamak isterim.

Win 60 HE klavye manyetik Switch olarak karşımıza çıkıyor. 8000 Hz olduğu söyleniyor ama internette yapılan klavye Hz testlerinde 500-1000 Hz olarak ölçtüm. Ama anladığım kadarıyla bu ölçümler internet üzerinden yapılınca doğru sonuç vermiyormuş. O yüzden sıkıntı etmedim. Klavye 32K scan rateye sahip. Ortalama bir değer olduğu söylenebilir. Snap Tap, Rapid Trigger ve birçok farklı özelliği de bulunmakta. Bu klavye Graywood Switch'e sahip olduğu için sert bir kullanım sunuyor. Mekanik bir klavyedeki gibi esneme payının olmadığını söylemek isterim. Bu yüzden CS2 gibi oyunlarda adım adım movement yapamadığınızı hissedebilirsiniz. Ama alıştıktan sonra bu durumun sorun olacağını düşünmüyorum.

Ses ve hissiyat açısından beklentimin üstünde oldu açıkçası. Tabii ki de bir mekanik hissiyatı vermiyor ama Graywood Switch olması ve gasket yapısının olmamasına rağmen gayet iyi hissettirdi diyebilirim. RGB'si, transparan klavye olmamasına rağmen ışığı iyi geçiriyor bence. Yazılıma gelecek olursak Wraith'in kullandığı yazılımın birebir aynısı kullanıyorlar. Kolaylıkla web sitesine erişim sağlayarak klavyeyi düzenleyebilirsiniz. Genel olarak bu klavye 1600 TL gibi düşük bir fiyata hem HE hem de 8KHz teknolojisini sunuyor bizlere. Ben genel kullanım olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ama altını çizerek söylüyorum Wraith W60 BBL Edition performans açısından bu klavyeye benzer olsa da tasarımsal ve hissiyat açısından Win60 HE'nin üstünde. Aradaki 800 TL'lik farka değer. Ama benim için hissiyatın, tasarımın bir önemi yok diyorsanız aynı performansı alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Son olarak, Hellian'ın son videosundan hareketle snap tap özellikli klavyeye yönelen çok insan var. Ortada sağlam bir manipülasyon var söyleyeyim. Movementi ortalama ve üstü olan bir insana faydası olmadığı gibi dezavantaj bile sağlayabilir. Hellian gibi üst rankların oyuncusu kötü bir movement ile orada var olamayacağına göre ben o videonun samimi olmadığını düşünmekteyim. Video başlığını "Hayatımda ilk kez hile kullandım" yapmış :D. Bu bence çok abartı bir kullanım ama insanların Wraith W60 alması için akıllıca seçilmiş bir başlık. Kullandığınız klavyede Rapid triggerin olması oldukça yeterli diyebilirim. Eğer ki ben maximum 1500-1600 TL verebilirim diyorsanız bu klavye dışına asla yönelmeyin. Aula Win60 HE iyi bir F/P ürünü.

WhatsApp Image 2026-02-05 at 21.27.21.webp

@michaelscofield

Son olarak, Hellian'ın son videosundan hareketle snap tap özellikli klavyeye yönelen çok insan var. Ortada sağlam bir manipülasyon var söyleyeyim. Movementi ortalama ve üstü olan bir insana faydası olmadığı gibi dezavantaj bile sağlayabilir. Hellian gibi üst rankların oyuncusu kötü bir movement ile orada var olamayacağına göre ben o videonun samimi olmadığını düşünmekteyim. Video başlığını "Hayatımda ilk kez hile kullandım" yapmış :D. Bu bence çok abartı bir kullanım ama insanların Wraith W60 alması için akıllıca seçilmiş bir başlık. Kullandığınız klavyede Rapid triggerin olması oldukça yeterli diyebilirim. Eğer ki ben maximum 1500-1600 TL verebilirim diyorsanız bu klavye dışına asla yönelmeyin. Aula Win60 HE iyi bir F/P ürünü.
Dostum zaten onlar paralı asker. Sen parayı ver istediğin ürünü övdürt insanlar daha dikkatli olmalı bu tarz manipülasyonlara gelmemeli.

Son paragrafa katılıyorum. Movement’ımın gayet iyi olduğunu düşünüyorum ve açıp snap tap ile oynamayı denediğimde afallayıp eskisinden çok daha kötü oynamıştım, önümdeki adamları vuramamıştım. Hala daha insanların neden bu kadar yanıp tutuştuğunu anlayamadım. Movement’ın iyiyse zaten çok büyük bir artı katmıyor.

Son paragrafa katılıyorum. Movement’ımın gayet iyi olduğunu düşünüyorum ve açıp snap tap ile oynamayı denediğimde afallayıp eskisinden çok daha kötü oynamıştım, önümdeki adamları vuramamıştım. Hala daha insanların neden bu kadar yanıp tutuştuğunu anlayamadım. Movement’ın iyiyse zaten çok büyük bir artı katmıyor.
Aynen öyle.