Moithra

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, Ajazz AK992 klavyeye sahibim lakin beyaz olduğu için çabuk batıyor ve bazı tuşları yeşil, odamın ve masamın görüntüsüne uymuyor. Siyah ya da böyle retro tarz vs. ışık geçiren bir tuş takımı önerisinde bulunabilir misiniz? Ben bakıyorum ama uyar mı uymaz mı algılayamıyorum, konuya hakim değilim pek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, Ajazz AK992 klavyeye sahibim lakin beyaz olduğu için çabuk batıyor ve bazı tuşları yeşil, odamın ve masamın görüntüsüne uymuyor. Siyah ya da böyle retro tarz vs. ışık geçiren bir tuş takımı önerisinde bulunabilir misiniz? Ben bakıyorum ama uyar mı uymaz mı algılayamıyorum, konuya hakim değilim pek.

Klavyen Cherry MX tarzında eğer RGB güzel geçirmesini istiyorsan pudding tarzı keycaplere bakabilirsin. PBT malzeme olmasına önem ver çünkü Abs'ye göre çok daha dayanıklıdır. Ben SteelSeries pudding keycap kullanıyorum ama HyperX gibi firmalarında böyle ürünleri var. Sahibindende kişi vazgeçtiği için açılmamış kutuları daha ucuza bulabiliyorsun haberin olsun.
Bahsettiğim tuşlar:

1733555430735.webp

Pudding keycap'ler kalite açısından seni çok tatmin etmeyebilir, fakat ışık geçirgenliği istiyorsan pek seçenek yok onlardan başka. Yerinde olsam Wraith'in yılbaşı indirimi olacaksa onu beklerdim, 600'e düşüyor Türkçe dizilimli Doubleshot PBT tuş takımı. Bu kalitede hiçbir alternatifi yok Türkçe olarak.

Aliexpress üstünden ''+'' şeklinde olan her keycap uyumlu olur klavyene, oradan da göz atabilirsin biraz. Düşük profil olmamasına dikkat et.

Pudding Keycap'ler kalite açısından seni çok tatmin etmeyebilir, fakat ışık geçirgenliği istiyorsan pek seçenek yok onlardan başka. Yerinde olsam Wraith'in yılbaşı indirimi olacaksa onu beklerdim, 600'e düşüyor Türkçe dizilimli doubleshot PBT tuş takımı. Bu kalitede hiçbir alternatifi yok Türkçe olarak.

AliExpress üstünden "+" şeklinde olan her keycap uyumlu olur klavyene, oradan da göz atabilirsin biraz. Düşük profil olmamasına dikkat et.

Hocam Ali Express'te çok var ama hangisi uyumlu algılayamıyorum bu attıklarında Full siyah yok pudding capleri gördüm ama hangisi uyar bilmiyorum yine aynı fiyata geliyor Wraith ile Express'ten vergi ile birlikte.

%90/95’i uyumlu olur sıkıntısız şekilde, için rahat olacaksa beğendiğin uygun ürünleri at. Uyumluluk problemi olur mu diye kontrol edelim.

%90/95’i uyumlu olur sıkıntısız şekilde, için rahat olacaksa beğendiğin uygun ürünleri at. Uyumluluk problemi olur mu diye kontrol edelim.
Hocam kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama daha yarım saat önce falan Ajazz Ak820Pro klavyemi temizlemek için aparatı ile tuşlarını söktüm fakat space tuşu altındaki silikon ile birlikte geldi silikon üstündeki 4 telden 2 sinin olmadığını fark ettim bu klavyeye uyumlu başta space tuşu ya da komple alabileceğim tuş takımı varsa lütfen yardımcı olur musunuz

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-01-01 saat 23.59.42_c546aff9.webp
    WhatsApp Görsel 2025-01-01 saat 23.59.42_c546aff9.webp
    48,2 KB · Görüntüleme: 97
  • WhatsApp Görsel 2025-01-01 saat 23.59.42_6b037bbe.webp
    WhatsApp Görsel 2025-01-01 saat 23.59.42_6b037bbe.webp
    50,4 KB · Görüntüleme: 90
Hocam kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama daha yarım saat önce falan Ajazz Ak820Pro klavyemi temizlemek için aparatı ile tuşlarını söktüm fakat space tuşu altındaki silikon ile birlikte geldi silikon üstündeki 4 telden 2 sinin olmadığını fark ettim bu klavyeye uyumlu başta space tuşu ya da komple alabileceğim tuş takımı varsa lütfen yardımcı olur musunuz
Bir sorun göremedim hocam, sadece switch space tuşu ile beraber gelmiş. Switch'i geri takın bir sorun kalmaz.

Geri taktım zaten space tuşu çalışmıyor buna uyumlu space tuşu ya da tuş takımı almak lazım gibi görünüyor
Tuş çalışmıyorsa bu tuş takımı ile alakalı değildir hocam. Ya board'da bir sıkıntı vardır, ya da switch'te. Kutu içerisinden yedek switch çıkıyorsa onla bir deneyin.