Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Geçen hafta cumartesi, saat 11 civarında GeForce NOW Performance üyeliği almıştım. 100 TL’ye kaçırılmayacak bir fırsattı, hem de ilk defa alıyor olduğum için. Babamın hesabından ek kart olarak görünüyordu bu alışverişi yaptığım kart; çünkü yasal olarak sadece bu ek karta sahip olabiliyorum, yaşım gereği. Bu mesajı ise daha bugün gördüm ve merak ettim: Acaba dolandırıcıların eline mi geçti kart?

Mesaj şöyle başlıyordu: “Sonu 1234 ile biten kartınızda Google, Chrome t. Üyeliğiniz tamamlanmıştır.” Mesaj gerçekten Akbank’tan gelmişti, çünkü mesajda sadece gönderici kısmında Akbank yazıyordu. Belki GeForce NOW ile alakalıdır, ama ailem bunu duyunca epey panikledi. Yeni nesil bulut oyun hizmetlerinden haberleri olmadığı için haklı olarak kızdılar.

Bu mesajda neden “Google, Chrome t.” yazıyor? Üyeliği aldıktan hemen sonra iptal ettim, sonraki ay yenilenmemesi için. Şu an bunun teyidini nasıl gerçekleştirebilirim? Dolandırıcılık mesajı olma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir kişi de Akbank tarafından ''Kartınızdan Google, Chrome T. işleminiz tamamlandı.'' diye mesaj aldığını belirtmiş. GFN'den çok dolandırıcılık gibi gözüküyor. Hesap ekstresinde bir hareket yok mu?

Başka bir kişi de Akbank tarafından "kartınızdan Google, Chrome t. İşleminiz tamamlandı." diye mesaj aldığını belirtmiş. GFN'den çok dolandırıcılık gibi gözüküyor. Hesap ekstresinde bir hareket yok mu?

Ek kart olduğu için hesap kesiminde görünecek şu an görünmüyor ama ya haberim olmadan para kesilirse.