anakin

Uzman
Arkadaşlar, özellikle yurt dışı bağlantıda düşük ping önceliğim, FACEIT'de CS2'de olabildiği kadar düşük ping almak istiyorum. Altyapı sorgulamalarında Türk Telekom 100Mbps, TurkNet 60Mbps tahmini değer çıkarttı. Genel olarak oyunda en düşük ping alan arkadaşlarım TurkNet kullanıyor fakat ben Akdeniz bölgesindeyim, aynı etkiyi verebilir mi bilmiyorum. TTNET 100Mbps ile 24 ay sabit fiyat da veriyor, fiyat olarak uzun vadede daha uyguna gelecektir. Yine de TurkNet daha iyi olacaksa 60Mbps'ye rağmen onu tercih edeceğim. Sizce ne yapmalıyım tavsiyeniz ne yönde olur? Bir de TTNET kendi modemimi kullanmama izin verir mi?

Türk Telekom okaydir. Baska istersen Netspeed önermem, TurkNet şimdilik okay. Daha sorun olmadi gibi birkaç ufak mevzu dışında. Mugla ve Aydın'da sorun yaşamadım.

Türk Telekom okaydir. Baska isterse. Netspeed önermem. TurkNet şimdilik okay. Daha sorun olmadi gibi birkaç ufak mevzu dışında. Mugla ve Aydın'da sorun yaşamadım.
Bildiğim kadarıyla hepsi TürkTelekom altyapısı kullanıyor, önemli olan yurtdışı sunucuları. Faceit ve Cs2 özelinde en kısa yoldan gideni hangisiyse istatistiksel olarak onu öğrenmeye çalışıyorum.

Türk Telekom okaydir. Baska istersen Netspeed önermem, TurkNet şimdilik okay. Daha sorun olmadi gibi birkaç ufak mevzu dışında. Mugla ve Aydın'da sorun yaşamadım.
TTNET modem konusunda bilginiz var mı hocam? Onların modemine aylık 100 verip bi de bridge olarak kullanmak istemem açıkçası.

Bölgeye göre değişir TurkNet'in kendi Core networku var Türk telekomunkini kiralamıyor yoğunluk az olduğu için daha az pinge sebep olabilir.

Türk telekomda kendi modeminizi kullanabilirsiniz fakat ip alamama gibi bir sıkıntı olursa veya statik ip almak isterseniz, ya da modeminizle ilgili bir sıkıntı olursa ekip göndermeyebilirler.

Ayrıca kendi modeminizi kulalnırsanız Türk Telekom modem üzerinden hız testi yapamaz yani hızla ilgili bir sıkıntı yaşarsanız müşteri temsilcisini arayıp destek almanız bayağı zor olur.

Son olarak kendi modeminiz olursa teknik destek almanız baya zor olur modeme uzaktan erişemezler çünkü.

Antalya'da bakır altyapıda en iyi pingi Comnet veriyordu. Sonrasında TurkNet.
Netspeed, Millenicom, sansür Telekom vs. hepsi aynı rezalet peering.
Isparta>izmir>istanbul veya.
Konya>kayseri>ankara>ıstanbul diye geziyorum.
Comnet'te ve TurkNet'te antalya>ankara>istanbul veya antalya>istanbul diye atlıyordum.