Üç kulaklık arasında kaldım. Sizce bu üç model arasından hangisini tercih etmeliyim?
- Audio Technica ATH-M30X
- AKG K240
- Sennheiser HD 400s
Genel olarak Techno, House türünde müzik dinliyorum. Bass frekanslar daha önemli elbette benim için 60-120HZ frekans aralığını iyi verebilecek kaliteli bir kulaklık arıyorum o yüzden. Bütçe olarak 4000'i aşmak istemiyorum. Kulaklık için amfi çıkışım var besleme problemim yok.Üçü arasında kalamazsın çünkü K240 semi-open iken diğer ikisi closed-back. Yani epey farklı yapıda olan üç kulaklıktan bahsediyoruz. K240 daha iyi ses sahnesi sunarken HD 400s ve M30x daha iyi izolasyon, daha iyi ses sızdırma ve daha iyi bass performansı sunar. Dinlediğin müzik türüne göre seçim yapman doğru olur lakin M30x ve HD 400s iyi değil. Audio Technica'dan en aşağı alınabilir model M40x'tir, o gerçekten güzeldir. Sennheiser'ın ise tavsiye edebileceğim bir closed-back kulaklığı yok, open-back veya semi-open önerebilirim anca.
Alternatif önerilere açıksan closed-back için AKG K361 önerebilirim.
Eğer EDM, pop, rock, rap, hiphop, phonk vb. müzik türlerini dinlemeyi seviyorsan closed-back modellere yönel, vokal ağırlıklı ve bol enstrümanlı müzik türlerini dinlemeyi seviyorsan open-back veya semi-open modellere yönel.