omerk_k

Uzman
Selamlar odamı akıllandırmak istiyorum. Halihazırda Tapo LE520 akıllı ampülüm bulunmakta. Google Asistan ile kontrol ediyorum, ayrıca Google Home da eklemiş durumdayım. Şimdi odama bir köprü yani hub almak istiyorum yanında hareket veya varlık sensörü + akıllı bir priz ve tavan lambası. Şimdi bunların hepsini akıllı bir şekilde kullanacağım. Ancak kafamda Sonoff mu tercih etmeliyim Tapo mu tercih etmeliyim sorusu var. Tapo'nun H200 hubu Sonoff hubdan daha güçlü ancak özellik ve kalite olarak Sonoff daha mı iyidir veya ürün stabilitesi veya ürün çeşitliliği konusunda hangisi daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumdayız. Ben elimdeki ürünü de tam uyumlulukla kullanabilmek adına Tapo'dan devam etmeyi düşünüyorum.

Tam şu anda ürünleri karşılaştırıyordum Sonoff ürünleri TP-Link Tapo ürünlerine göre daha az örneğin kapı zili kapı alarmı kameralar vs gibi ürünler Sonoff da bulunmamakta. Bunlar lazım olan ürünler ve gerçekten fiyatını hak eden fiyat performans ürünler. Sonoff ürünlerine gelecek olursak örneğin akıllı röleler tapoda yok Sonoff ta var. Sonoff TP-Link Tapo uygulamasına bağlanmadığı için direkt Google Home'a bağlayıp hem TP-Link Tapo ürünlerini hem Sonoff ürünlerini Google Home üzerinden kontrol etmek çok daha mantıklı geldi. TP-Link Tapo uygulamasını çok beğeniyorum keşke Sonoff ürünlerini de ekleyebilseydik ancak Google Home destekli bütün ürünler sorunsuz Google Home'dan ortak çalışır.

Sonoff da Tapo ürünlerine göre avantajlı bulduğum ürünler şunlar: Sonoff akıllı sahne butonları (ışık anahtarları kısaca) ve röleler
TP-Link Tapo da ise köprü yani hub, priz, lamba, güvenlik kamerası, kapı zili ve kapı alarmı, güneş paneli, şerit LED, akıllı sensör vs bu yazdıklarımın hepsi Sonoff ürünlerinden neredeyse 2 kat daha ucuz.
Ve Sonoff uygulaması sanırım geç güncelleme alıyor ve bazen düzgün çalışmıyormuş TP-Link Tapo uygulaması hep harika.

TP-Link Tapo H200 fiyatına göre mükemmel bir hub yani köprü.
Şu an tek düşündüğüm sonoff hareket sensörü + hub mu almalıyım yoksa TP-Link Tapo hub + sensör mü almalıyım?