Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Konu dışı kategorisine açmamın sebebi, aslında ciddi bir cevap almayı beklemiyor olmam. Aslında bu soruyu sormadaki amacım sadece eleştirmek.

Bana göre en saçma ve gereksiz cihazlardan biri. Bir akıllı saate insanın neden ihtiyacı olabilir? İnsanın düşünürken "Evet, işte şöyle şöyle böyle böyle bir ihtiyacım var ve bu ihtiyacımı da mutlaka akıllı saat alarak giderebilirim" şeklinde konuşabildiği bir senaryo asla kafamda canlanmıyor. Cihazların fiyatlarına bakıyorum, sonra da bu cihazların işlevine bakıyorum ama hala bu kadar gereksiz işlevler için bu kadar para vermeyi mantıklı bir çerçeveye oturtamıyorum.

Özellikle bu zımbırtıları kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Tam olarak kullanım amacınız nedir, neden bu cihazlara ihtiyaç duyuyorsunuz? Bu cihazlar sizin hangi ihtiyacınızı karşılıyor? Doğruluğu meçhul olduğu halde nabzınızı öğrenmek sizin bir ihtiyacınız mı? Yoksa telefonunuza gelen bildirimleri telefonunuzdan bakmak yerine saatinizden bakmak mı ihtiyacınız? Telefonunuz gün içinde attığınız adımları sayabilirken bir de saatiniz mi saysın istiyorsunuz?

Benim de ayar olduğum bir konu. Adam bana diyor ki tansiyonumu bile ölçüyor ( şüpheli ). Şeker hastası mısın kardeşim napacaksın tansiyonunun kaç olduğunu öğrenip. Paran çoksa alırsın da sınırlı bir bütçe ile gidip de akıllı saate para vermek mantıklı iş değil.

Akilli saat almayi planliyorum. Telefon icin guzel bir alternatif benim icin. Bilmiyorum ne özellikleri var genelde ama 🙄

Akıllı saat kullanmıyorum ancak düzenli saat takan birisi olsam kesinlikle alırım akıllı saatin amacı işlevinden öte görünüşü daha sportif giyimlerde gayet şık bir aksesuar yani takım elbisenin üstüne akıllı saat takmazsın ama mesela şort falan giyincede tutup analog saat takmazsın parası çok olana gayet iyi bir aksesuar.

Bazi yerlerde pratik oluyor ornek vermem gerekirse Akbank (diger bankalarin durumunu bilmiyorum) akilli saat ile temassiz odemeye izin veriyor (tabii ki de her modelle uyumlu degil), bunun disinda yururken navigasyona bakmaniz gerektiginde telefonu surekli tutmak yerine arada bir kola bakip devam etmek daha iyi oluyor ama tabii ki bu bahsettigim ozellikler ust seviye modellerde olan seyler bu tur ozellikleri olmayan akilli saatler de var. Onlarla yapabileceginiz max sey saglik takibi ya da telefon gorusmesi bunlar da umrunuzda degil ise gereksiz oluyor bir nevi ama kullanacagin seylere gore gayet de ise yarayan bir sey.
Benzer bir konuya bunu yazmistim.

Apple Watch'lardaki en önemli olay herhangi acil bir durumda direkt çağrı yapıp sizin hayatınızı kurtarabilmesiydi. Onun dışında çoğunda spor, uyku takibi, kadran değiştirme tarzı olaylar mevcut yararlı olabilecek.