Çözüldü Akıllı tahtanın yenileme hızını 30 Hz yapınca "Out of Range" hatası veriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Augustus Caesar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 226
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Augustus Caesar

Çalışkan
Bugün okulda akıllı tahtayı açtılar. Gezi vardı ancak birkaç arkadaşla birlikte gitmedik. Tahtada video izliyorduk. Bizim tahtanın ekranı 120 Hz olarak gözüküyordu, bunu 30 Hz'ye düşürmeye çalıştık. Intel grafik ayarlarından özel çözünürlük açıp 30 Hz'ye çektik fakat tahtada kırmızı ekran üstünde "Out of Range" yazan bir hata çıktı ve tekrar açılmadı. Hocalara söyledim, onlar da başka bir bilgisayar alıp deneyeceklerini söylediler ama çözümünü ne ben ne de onlar biliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Çözümü yok mu yoksa ne yapılmalı? Bu durum benim açımdan bir sorun oluşturur mu? Yardım eder misiniz?

Çözüm
Neden böyle bir şey denediniz ki? Tahtaların imajları önceden düzenlenip kurulan imajlar oluyor ve bazı ayarları kurcalamak sorun çıkartabiliyor, grafik ayarlarını zaten kurcalamamanız lazım çünkü herhangi bir fiziksel klavye yok tahtada. (Sürücülerinin farklı olmasını ve dokunmatiğin özellikle kalibre edildiğini saymıyorum bile.)

Okul yönetmeliği isterse tahtayı bozan kişilere disiplin cezası verebilir okul ekipmanına zarar vermekten dolayı. Onlara kalmış. Çözümü de aslında çok basit, bir klavye takıp CTRL + Windows + Shift + B tuşlarına basarak grafik birimini yeniden başlatıp eski ayarlara döndürmenin sorunu çözmesi lazım.

Sonra okulda tahtalara neden şifre koyuluyor diye öğretmenlere laf söylüyorsunuz . Kurcalayıp bozmayın diye koyuluyor işte.
Neden böyle bir şey denediniz ki? Tahtaların imajları önceden düzenlenip kurulan imajlar oluyor ve bazı ayarları kurcalamak sorun çıkartabiliyor, grafik ayarlarını zaten kurcalamamanız lazım çünkü herhangi bir fiziksel klavye yok tahtada. (Sürücülerinin farklı olmasını ve dokunmatiğin özellikle kalibre edildiğini saymıyorum bile.)

Okul yönetmeliği isterse tahtayı bozan kişilere disiplin cezası verebilir okul ekipmanına zarar vermekten dolayı. Onlara kalmış. Çözümü de aslında çok basit, bir klavye takıp CTRL + Windows + Shift + B tuşlarına basarak grafik birimini yeniden başlatıp eski ayarlara döndürmenin sorunu çözmesi lazım.

Sonra okulda tahtalara neden şifre koyuluyor diye öğretmenlere laf söylüyorsunuz . Kurcalayıp bozmayın diye koyuluyor işte.

Çözüm
Muhtemelen açılıyor ama görüntü vermiyor.

Çözümü de aslında çok basit, bir klavye takıp CTRL + Windows + Shift + B tuşlarına basarak grafik birimini yeniden başlatıp eski ayarlara döndürmenin sorunu çözmesi lazım.
Windows + CTRL + Shift + B grafik birimini yeniden başlatmıyor ki. Öyle olsaydı bu kadar uğraşılmaz, kısayol kullanılırdı. Keza eski ayarlara döndürdüğü falan da yok. Kendiniz deneyebilirsiniz.
Black screen görünce kullanıyorsunuz, DWM'i sıfırlıyor denebilir.
Yine de monitörü çıkarıp takmak gibi bir etki yapması bekleneceği için muhtemelen sorunu çözer.

Ekran okuyucu kullanılabilir. Bir kere başıma geldiğinde öyle yapmıştım. Tonla şeyi okuması vakit alıyor ama sorun çözülüyor.
Güvenli mod ile açıldığında sürücü pek iş yapmayacağı için işinizi görebilmelisiniz.

Yeniden başlatıyordan kastım eski ayarlara döndürmesi değildi ki zaten? Akıllı tahtadan bilgisayarı sökmek uğraştırıcı bir işlem olduğu için en azından ekranı yeniden algılayıp sorunu çözer diye söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…