Çözüldü Akım korumalı priz nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RoaringLion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Ben bilgisayarımı 6'lı prize bağlayarak kullanıyorum. Prize bilgisayarımla beraber monitör, hoparlör, modem, ONT ve telefonun şarj adaptörü takılı. Bu durumun bir sakıncası var mı? Aletler zarar görür mü?

Sistem özellikleri:
i7 13700K işlemci
RTX 4070 Ti ekran kartı
MSI MPG A1000G güç kaynağı

Akım korumalı priz nedir? 350J ile 1050J arasındaki fark nedir? Saydığım aletler için akım korumalı priz kullanmam gerekir mi? Gerekirse hangisi yeterli gelir? ₺90 farka değer mi?

Satın alma sayfası:
350J: https://www.hepsiburada.com/viko-ak...-sok-korumali-priz-1-5-metre-pm-HBC00001GVNXR
1050J: https://www.hepsiburada.com/viko-mu...i-toprakli-kablolu-c-k-1-5-m-p-HBCV000004VBHG

Kendi sayfası:
350J: Beyaz Altılı Şok Korumalı Topraklı Kablolu Ç.K. 1,5 Metre 90117632
1050J: Beyaz Altılı 1050J Şok Korumalı Topraklı Kablolu Ç.K. 1,5 Metre 90117631

Son düzenleme:
Çözüm
Joule değeri yükseklikçe, yüksek enerjiye karşı koruması daha etkin oluyor. Tabii kağıt üzerinde.

Gerçekte ise varistör kısa devre olana kadar akımı bilgisayarına taşımaya devam ediyor. Belki 0.002 saniyelik bir süreç ama bilgisayarı bozmaya yetebilir. Akımın yüksekliğine bağlı. O yüzden bu ürünlerin pek koruma sağladığını düşünmüyorum...

UPS veya voltaj regülatörü hariç düzgün bir çözüm yok. Regülatörde de bu sefer kendisi imha oluyor.
Viko'nun ürünlerinde akımdan koruması için varistör kullanılıyor çok tırt bir yöntem, üstelik koruduğunu da söyleyemem. Onun yerine Tunçmatik marka akım korumalı priz almak daha mantıklı en azıncan içinde sigorta ve regülatör var. En garanti yöntem uygun fiyatlı UPS almak, onlarında fiyatları ne yazık ki pahalı. Ben yıllardır Tunçmatik priz kullanıyorum en kötü ihtimalle içinde ki sigorta patlıyor ama cihazları koruyor.

Viko'nun ürünlerinde akımdan koruması için varistör kullanılıyor çok tırt bir yöntem
Varistörün de akımla alakası yok zaten, tamamen voltaja bağlı anlam veremediğim şekile hala " akım korumalı " diye satılıyor.
Voltaj absürt değerlere çıkarsa yanarak sistemi korumayı amaçlayan ilkel bir yöntem, genellikle bir halta yaramaz.

En garanti yöntem uygun fiyatlı UPS almak, onlarında fiyatları ne yazık ki pahalı.
4070 Tİ alan adama koymaz, PC fiyatı yanında hiçbir şey.

Vallahi bende de 4070 olsa ne yapar eder UPS alırdım , RX6600 varken çok umurmda olmuyor elektrik dalgalanmaları.

Son düzenleme:

Markasına göre değişir bu durum, çoğu iyi dediğimiz PSU'daki bileşenler bile vasat seviyede. Hatta PSU'nun içinde ki parçaların konumları o kadar saçma ki korumaktan çok zarar verebiliyor.
MSI MPG serisi en iyi modellerinden, hiç araştırmadım ama iyi bileşenleri vardır diye tahmin ediyorum. Ama yine de en kötü dediğim Tunçmatik prizlerden alabilirsin 200-300TL arası bir şey.

Elimde aşağıdaki üründen var. Kullanmıyordum. Tunçmatik dediğinizle aynı işi görür mü? Bunu prize takıp altılı prizi buna taksam nasıl olur? Sizin attığınız üründe 525 Joule yazarken benim elimdekinde 13.500 A yazıyor. Farklı şeyler mi bunlar?

Maalesef bu tür ürünlerin büyük çoğunluğunda herhangi bir akım koruması yok tamamen göz boyamaca, zamanında ben çok araştırmıştım ondan biliyorum. Tunçmatik veya Schneider marka prizlerden alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…