Başlıktaki soruna sahibim ve birkaç arkadaşımda aynı hatadan müzdarip. Anladığım kadarıyla programdaki karakter atamaları sadece o harfi atıyor. Benim istediğim direkt olarak o karakteri ataması 2 ay öncesinde bu şekilde kullanabiliyordum fakat artık atadığımda FN ile kullanacağım için normal klavye düzenindeki yere tekabül eden Türkçe harf geliyor. Bunu nasıl çözebiliriz? Dil vs değiştirmek istemiyorum, eskiden olan bir şey nasıl bozuldu onu da anlamış değilim.
Bu sorun, klavye profilinin veya karakter atamalarının bozulmasından kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek çözüm bulmayı deneyebilirsiniz:
1.
Klavyenin Yazılımını Güncelleyin:
- Klavye üreticisinin resmi web sitesinden Akko MonsGeek Fun 60 Ultra klavye yazılımını indirin.
- Yazılımı açın ve güncellemeleri kontrol edin. Eğer güncelleme varsa, bunu yükleyin.
2.
Karakter Atama Ayarlarını Kontrol Edin:
- Klavye yazılımını açın ve karakter atama sekmesine gidin.
- Özel karakterleri yeniden atamak istediğiniz tuşları seçin ve doğru karakterleri atadığınızdan emin olun.
3.
FN Tuşu Ayarlarını İnceleyin:
- Yazılımda FN tuşu ile ilgili ayarları kontrol edin. Bazı klavye yazılımlarında FN tuşunun işlevleri, modifikasyonlarla değiştirilebilir.
- FN tuşunun normal atamaları ile özel karakter atamalarını karıştırmadığınızı kontrol edin.
4.
Yazılımı Sıfırlayın:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, klavye yazılımını fabrika ayarlarına sıfırlayın. Bu işlem tüm kişisel ayarlarınızı silecektir, bu yüzden ayarlarınızı not edin.
5.
Alternatif Yazılım Kullanımı:
- Eğer sorun devam ederse, üçüncü parti bir klavye yazılımı deneyebilirsiniz. Örnekler arasında SharpKeys veya AutoHotkey bulunmaktadır. Bu tür yazılımlar ile daha detaylı karakter atamaları yapabilirsiniz.
6.
Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın:
- Değişiklikleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın. Bu, yeni ayarların uygulanmasına yardımcı olabilir.
7.
Destek Alın:
- Eğer probleminiz devam ederse, Akko MonsGeek müşteri destek hattına başvurun. Kısa sürede çözüm alabilirsiniz.
Bu adımları uygulayarak sorununuzu çözebilirsiniz. Herhangi bir aşamada yardıma ihtiyaç duyarsanız, bilgileri paylaşarak size yardımcı olabilirim.