Aküde siyah renk ne anlama gelir?

Loutermilch 93

Bilgin
Yarın ehliyet için teorik sınava gireceğim, şimdi kurs tarafından verilen kodla deneme çözüyordum ve böyle bir soru çıktı. Akünün azalması olduğunu tahmin edip A dedim fakat yanlış şık olduğunu söyledi. İnternetten kontrol ettiğimde de uygulamadakinin yanlış olduğunu gördüm. Yarın sınavda ben gerçeğe göre mi uygulamadaki cevaba göre mi işaretlemeliyim? Aynı soru çıkabilir sonuçta.

Yeşil dolu, siyah renk akü boş şarj gerektiriyor demek, beyaz renk ise akünün ömrünü tamamladığı anlamına geliyor.
Soru hatalı muhtemelen.

Yeşil dolu, siyah renk akü boş şarj gerektiriyor demek, beyaz renk ise akünün ömrünü tamamladığı anlamına geliyor.
Soru hatalı muhtemelen.
Peki hocam bu soru hatalı olsa bile MEB’in gerçekliğini yansıtıyor olabilir mi? Sınavda çıksa doğru olanı işaretlemeye korkacağım.

Peki hocam bu soru hatalı olsa bile MEB’in gerçekliğini yansıtıyor olabilir mi? Sınavda çıksa doğru olanı işaretlemeye korkacağım.
Soruda kullanılan terimler uygunsuz, şarj sistemi arızalı ise gidersin elektrik kabloları, alternatör veya kutup başları gibi parçaları kontrol edersin, akü deşarj olduysa siyah renk gözükür, akü dolu ise yeşil renk gözükür.
MEB bu tür hatalı terimler bulunduran soru sormaz, soruyu iptal eder.

Teorik sınav kolay zaten, derslere girip soruları çözdüysen panik yapmana gerek yok.

Anladım teşekkür ederim, en azından ne çözeceğimi bileyim diye bir bakayım dedim sakinken gerildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…