Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

2024 model Ford aracımda CarPlay’den ses gelmiyor. Radyo normal şekilde çalışıyor, ancak CarPlay bağlıyken ses tamamen kesiliyor. Bu durumun sebebini bilen var mı ya da aynı sorunu yaşayan oldu mu?

Servis, kasım ayında gelecek bir yazılım güncellemesiyle sorunun çözüleceğini söylüyor fakat Şikayetvar sitesinde servislerin bu güncellemeyi sürekli ertelediğini okudum.

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece Bluetooth bağlantısı ile ses veriyor mu? Android Auto denedin mi?

Şu anda yazılımsal bir sorun var ise, pek yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor beklemekten başka.

Ekranı sıfırlayıp, bir de öyle bir deneme yap bakalım. Soft reset belki iş yapabilir. Sync 4 versiyonlarda soft reset olması lazım.

Sadece Bluetooth bağlantısı ile ses veriyor mu?
Sürekli car playe anında bağlandığı için carplay bağlantısına 1 kere bağlanınca bluthoota geçemiyorum kabloyu çıkarıyorum bluthutu kapatıyorum ama hayla carplay bağlantısı kesilmiyor çok garip
Şu anda yazılımsal bir sorun var ise, pek yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor beklemekten başka.

Ekranı sıfırlayıp, bir de öyle bir deneme yap bakalım. Soft reset belki iş yapabilir. Sync 4 versiyonlarda soft reset olması lazım.
Kontak kapat-aç yapıyorum, düzelmiyor. Bazen sorun olunca hemen geçmiyor, yarım saat sonra araca geçiyorum, bakıyorum, sorunsuz. Bu arada, soft reset ne?

Sürekli car playe anında bağlandığı için carplay bağlantısına 1 kere bağlanınca bluthoota geçemiyorum kabloyu çıkarıyorum bluthutu kapatıyorum ama hayla carplay bağlantısı kesilmiyor çok garip

Kontak kapat-aç yapıyorum, düzelmiyor. Bazen sorun olunca hemen geçmiyor, yarım saat sonra araca geçiyorum, bakıyorum, sorunsuz. Bu arada, soft reset ne?

Oda enteresan zaten Ford modellerinde. Arkadaşın Focus aracıda böyle, dayatıyor biraz. İsteğe bağlı olması lazım aslında, kendi aracımda öyle. İster Bluetooth, ister Carplay.

Ekran donduğu zaman, kastığı zaman yada sorunlar çıktığı zaman yeniden başlatma.

Sizin araçta farklı olabilir, olmadı Youtube üzerinden bakın. Faydası olabilir, olmaz ise güncelleme beklemekten başka çaren yok. En azından kabul etmişler sorunu.