Aklımda gündüz ekleyeceğim
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Güzel konu olmuş hocam elinize sağlık.
Bugün oto ses sistemi ile ilgili birkaç videoya bakmıştım, konu ile ilgili sorularım olacaktı, yanıtlarsanız sevinirim.
1 - Hoparlörlerin kendi sınıfı içerisinde kötüden iyiye sıralandığı bir sınıf listesi var mı? Kabaca telefonları model ve serisine bağlı olarak listelediğimiz gibi.
2 - Bir de amfi konusu kafamı karıştırıyor.
Giriş seviyesi için net ses almak niyetiyle 2 set mid - 1 adet bass ve 1 set tweeter bulunan bir sistemi beslemek için amfi aldığımızı farz edelim, hangi koşullara göre birden fazla amfi takmalıyız ve hoparlörleri nasıl beslemeliyiz?
3. sorum ise kapasitörlerle ilgili olacak, arabanın teybi bir set tweeterı beslemeye yeter diye tahmin ediyorum. Amfi, midleri ve bası ek bir akü ile beslersek hangi aküye kapasitör bağlanmalı veya bağlanmalı mı?
Bugün oto ses sistemi ile ilgili birkaç videoya bakmıştım, konu ile ilgili sorularım olacaktı, yanıtlarsanız sevinirim.
1 - Hoparlörlerin kendi sınıfı içerisinde kötüden iyiye sıralandığı bir sınıf listesi var mı? Kabaca telefonları model ve serisine bağlı olarak listelediğimiz gibi.
Giriş seviyesi için net ses almak niyetiyle 2 set mid - 1 adet bass ve 1 set tweeter bulunan bir sistemi beslemek için amfi aldığımızı farz edelim, hangi koşullara göre birden fazla amfi takmalıyız ve hoparlörleri nasıl beslemeliyiz?
3. sorum ise kapasitörlerle ilgili olacak, arabanın teybi bir set tweeterı beslemeye yeter diye tahmin ediyorum. Amfi, midleri ve bası ek bir akü ile beslersek hangi aküye kapasitör bağlanmalı veya bağlanmalı mı?
@utkuversus bence artık yeteri kadar bilgili cevaplayabilir kalan soruları, amfi konusunda şöyle bir şey diyebilirim bass için her zaman ayrı bir mono amfi iyi olacaktır. Hoperlorleri kanallı bir amfiye, Bass'ı her zaman mono bir amfiye bağlamanızı öneririm.Güzel konu olmuş hocam elinize sağlık.
- Makaleler
- 1
Oto ses sistemi dipsiz kuyu gibi, bilgisi olmayan birisi iki arada bir derede kalıyor.@utkuversus bence artık yeteri kadar bilgili cevaplayabilir kalan soruları, amfi konusunda şöyle bir şey diyebilirim bass için her zaman ayrı bir mono amfi iyi olacaktır. Hoperlorleri kanallı bir amfiye, Bass'ı her zaman mono bir amfiye bağlamanızı öneririm.
Söylediğinizi düşündüm de mantıklı geldi, bası fazla açmadan bence mid ve tizler için güzel bir ses deneyimi yaşanabilir.
Bass da arkada yırtılırcasına pırtfff diye vurmak yerine pıt pıt diye vurararak tok bir ses verir.
Bassınız ton vermeyen bir bass ise istediğiniz kadar kısın ya da arttırın tonlaması güzel olmayacaktır.Oto ses sistemi dipsiz kuyu gibi, bilgisi olmayan birisi iki arada bir derede kalıyor.
Söylediğinizi düşündüm de mantıklı geldi, bası fazla açmadan bence mid ve tizler için güzel bir ses deneyimi yaşanabilir.
Bass da arkada yırtılırcasına pırtfff diye vurmak yerine pıt pıt diye vurararak tok bir ses verir.![]()
- Makaleler
- 1
Sistem dizmedim hocam, şimdilik önceliğim değil. İşin bilgi gerektiren kısmını merak ettiğim için araştırıyorum.Bassınız ton vermeyen bir bass ise istediğiniz kadar kısın ya da arttırın tonlaması güzel olmayacaktır.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-