Shawinnz

Uzman
Yer
Gudermes, Chechnya
Gitar öğrenmeye başlamak istiyorum, daha önce melodika ve flüt hariç çalgı çalmadım, hiçbir bilgim yok. Başlangıç için klasik gitar öneriyor birçok kişi, akustik parmak acıtıyormuş. Ben ikisinin de sesini beğendim ve hem klasik hem de modern şeyler çalmak istiyorum, hangisiyle başlamak daha iyi olur?

Hangisinden başlamak istersen onunla başla, klasik gitar adı gibi halk müzikleri, Türk sanat müzikleri vs. gibi parçalar için daha uygun. Akustik pop/rock vs. için daha uygun, parmağın akustikte acır ama bence çok da kritik bir durum değil, alışıyorsun zaten. Ayrıca akustik gitar sapları daha ince oluyor klavyeyi kullanman daha kolay olur, ben olsam akustik ile başlardım, sanırım istediğinden ziyade başlagıç için gitar seçiyorsun, elektro gitara geçme isteğin falan varsa direkt elektro al mesela.

İkisinin de kullanım amacı farklı. Senin amacın fingerstyle dediğiniz teknikle klasik eserleri çalmak mı yoksa ateş başı gitaristi olmak mı? İlki ise klasik, ikincisi ise akustik gitar alman uygun olur.

Hangisinden başlamak istersen onunla başla, klasik gitar adı gibi halk müzikleri, Türk sanat müzikleri vs. gibi parçalar için daha uygun. Akustik pop/rock vs. için daha uygun, parmağın akustikte acır ama bence çok da kritik bir durum değil, alışıyorsun zaten. Ayrıca akustik gitar sapları daha ince oluyor klavyeyi kullanman daha kolay olur, ben olsam akustik ile başlardım, sanırım istediğinden ziyade başlagıç için gitar seçiyorsun, elektro gitara geçme isteğin falan varsa direkt elektro al mesela.

Electro gitara geçmeyi düşünmüyor değilim ama biraz pahalı, önce biraz denemek istiyorum. Sanırım akustik alacağım teşekkür ederim.

Gitar öğrenmeye başlamak istiyorum, daha önce melodika ve flüt hariç çalgı çalmadım, hiçbir bilgim yok. Başlangıç için klasik gitar öneriyor birçok kişi, akustik parmak acıtıyormuş. Ben ikisinin de sesini beğendim ve hem klasik hem de modern şeyler çalmak istiyorum, hangisiyle başlamak daha iyi olur?

Ben adam gibi bütçemi toplayıp akustikle başladım. Çünkü elektro da çalmak istiyorum ve ikisi de çelik telli olduğu için elektro alınca yabancılık çekmem diye bunu aldım. Hem pek de klasik sesi sevmiyorum. Alacaksanız Cort AD810 Opw öneririm cidden güzel. Max 3 hafta tel acısı çekiyorsunuz sonra zaten parmak nasır tutuyor acı falan kalmıyor. Parmak acısına takılmayın.

Ben her türlü akustik tercih ederim. Bach falan çalmayacaksanız klasik almak bence biraz saçma. Acıtma mevzusuna değinmek gerekirse elleri tamamen nasırlı biri olarak çok çok rahat alışılan bir acı ve hissetmiyorsun bile aslında. İlk 1-2 gün zorlar belki bir ihtimal.
Ama ilk hafta acıdan inliyordum şimdi yalan yok biraz alışana kadar çekmek lazım.

Başlangıç gitarı diye ucuz midex veya kozmos almayın. Sonuçta siz yıllar boyu bunu dinleyeceksiniz. Düzgünce bütçeyi toparlayın orta kalite bir gitar alın.

Akustik daha hoş bir ses verir. Tavsiyem akustik gitardan yana. Bende de klasik gitar var bir süre sonra yetmiyor artık.

Ben her türlü akustik tercih ederim. Bach falan çalmayacaksanız klasik almak bence biraz saçma. Acıtma mevzusuna değinmek gerekirse elleri tamamen nasırlı biri olarak çok çok rahat alışılan bir acı ve hissetmiyorsun bile aslında. İlk 1-2 gün zorlar belki bir ihtimal.

Ben adam gibi bütçemi toplayıp akustikle başladım. Çünkü elektro da çalmak istiyorum ve ikisi de çelik telli olduğu için elektro alınca yabancılık çekmem diye bunu aldım. Hem pek de klasik sesi sevmiyorum. Alacaksanız Cort AD810 opw öneririm cidden güzel. Max 3 hafta tel acısı çekiyorsunuz sonra zaten parmak nasır tutuyor acı falan kalmıyor. Parmak acısına takılmayın.

Ama ilk hafta acıdan inliyordum şimdi yalan yok biraz alışana kadar çekmek lazım.

Başlangıç gitarı diye ucuz Midex veya kozmos almayın. Sonuçta siz yıllar boyu bunu dinleyeceksiniz. Düzgünce bütçeyi toparlayın orta kalite bir gitar alın.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, artık kafamda soru işareti kalmadı akustik gitar sipariş ediyorum. Sağ olun, iyi sosyaller.