Alfa Kuşağı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ruh yok. Evrende tesadüfün ve evrimin çocuklarıyız sadece o kadar Doğadan kopma ve teknolojiya bağlanma kısmına katılabilirim.
Burada inanç devreye giriyor ve burada bir şey diyemem.

Hayranı olduğun X kuşağının über salak olması yüzünden saltanata olan hayranlığı yüzünden bugün dışarıda için rahat bir şekilde yemek yiyemiyorsun, hatırlatayım dedim.
Hayranı olduğumu cümlenin hangi kısmından çıkardığınızı anlamış değilim ama demekki benim tanıştığım şahıslar şansıma çok kaliteli insanlar. Belki o yüzden o kuşağa sevgim tanıştığım gençlerin kalitesizliginden dolayı daha fazladır.

Sizin tanıştıklarınız öyle olabilir hocam fakat genel olarak X kuşağı dogmatik, özgürlük düşmanı ve dinle çok kolay keklenen insan topluluğu oluyor. Elbette ki hespi için konuşmak aptallık olur fakat Türkiye'nin siyasi durumu bunu çok iyi örnekliyor.

Onlar Alfa kuşağı. Şekil şukullar.

Bunlar o kadar gyatt'ı Ohio dışında hangi Grimace Shake'in içinde buluyorlar ki? Hepsi mi rizzler acaba?
Z kuşağının bin kat daha iyi olduğu gerçeği göz ardı edilemez. Beyin çürümesi var bunlarda.
Hocam hepsi değil ama, eski forumda bir çocuk vardı çoğu kişiden daha bilgiliydi. Müzik aleti falan da çalabiliyordu.

İlla bu yöneliş din üzerine olmasına gerek yok. Sadece Allah'a yöneliş söz konusu 1700-1800'lerin öncesinde kaldı diyebiliriz. Teolojik eğitim o zamanlar daha fazlaydı mesela, insanlık olarak Tanrı'ya yöneliş çok fazlaydı ve belirsizlik kaygısına insanlar düşmüyordu.

Ben ise bunun farkına geçen sene yaşadığım deprem sayesinde farkına var mıştım. Hayatın değerini illa din ile olması gerekmiyor. İnsanlığın bunun farkına varıp kendince veya toplumsal olarak hayatına amaç yüklemesi gerekiyor.

Zamanında ise milliyet, devlet, aile, din gibi değerler yüceltildi ve korunmaya çalışıldı. Artık bunlar ileri de yeteri kadar değerli olacağını düşünmüyorum. O yüzden yeni değerler yaratmak zorundayız, yeni bir yönelim gerektiğini düşünüyorum.

Şu an ise bilimin gelişmesiyle sosyal medya aracılığıyla insanlar dogmaca bilim insanların dediklerine inanıp hayatın değersizleşmesi söz konusu. Bilim insanları yanlış söylüyor demiyorum insanlar emin olmadan araştırmadan takım tutar gibi fikir tutmaya başladı ve bu dogma oluyor. Şöyle bir gerçek de var bilimi doğru bulup ve merak eden insan ile Allah'a yönelen insan arasındaki dogmalık düzey farkı var. Bilime inanıp dogma olmayı yeğlerim.

Sizle bir konuda psikoloji konusunda konuşmuştuk. Hatırlarsanız çevremden uzak birkaç sene geçirdim, bu süreçte ne çevremin değerlerini ne de sosyal medyadaki değerleri benimsememiştim. Çünkü benimsediğim zaman kendimde huzursuzluk hissediyordum.
Şu an ise kendime ait değerler var, bu değerleri sorgulayarak kendim buldum denilebilir. İnsanın kendi arayışı sonucu bulduğu değer daha tatminkar oluyor.

İnsanlığın internet ve teknolojiyle birlikte yeni değerlere sahip olması gerektiği gayet açık. Bu değerleri de gene biz oluşturacağız.

Konudan bağımsız olarak söyleyeceğim ruha metafiziksel yaklaşmıyorum. İnsanın bilinci olarak yaklaşıyorum, insanın farklı sorgulama yeteneği ve çeşit çeşit düşünce sistemleri oluşması bir sürü ruhun olması anlamı geliyor.

Toplulukların ruhu da mesela kültürdür.

Çocuklarda ise bu bilinçlilik yok denilecek kadar az olduğu için internetteki değersiz şeylere yönelim artıyor. Dolayısıyla böyle kuşaklar görmek doğal. Ek olarak çocuklar bilinçsiz olduğundan internetin ne kadar gerçekçi olduğunu ayırt edemiyor, internette gördüğü saçma şeyleri hayatında uygulaması da onun suçu değil.

Aslında kuşakların bir suçu yok, dönemin getirdiği psikoloji onları bu hale getiriyor.

Z kuşağı ise geçiş dönemi denilebilir ve bu nesil ergenliğinde birçok zorluk yaşadı. Bu ergenlik sürecinde yaşaması onu daha olgun yapıyor. Şu anlık Alfa kuşağının çocukluk dönemi Z kuşağının çocukluk döneminden kötü diyebiliriz.

Konuda skibidi, sigma gibi şeyler dönmüş ama okula gittiğimde 11 ve 12. sınıflarda da bu espriler döndüğünü söyleyebilirim. Sadece alfa kuşağının olayı değil Z kuşağınında parmağı var. Bu esprileri büyük ihtimalle Z kuşağı üretti ve alfa kuşağı esprileri kullanıyor.

Telefon bağımlısı diyorsunuz da telefon para gerektirmeyen bir şey. Küçücük çocuklar Cafe'ye gidecek parayı nereden bulsunlar, çocukların bindiği 20 jant bisikletin en ucuzu 2500 liradan başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…