Dün akşam saatlerinde Instagram'da oluşan bir algoritma hatası yüzünden Reels bölümünde çoğunlukla hassas içerikler çıkmaya başladı. Okul kavgaları, rahatsız edici, cinsel içerikli videolar vs. Meta tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Sorunun kaynağının ne olduğu ise açıklama yapılmadığı için henüz bilinmiyor. Instagram kullanıcıları, sosyal medya hesaplarını yeniden kullanmak için algoritmanın düzeltilmesini talep ediyor.
Instagram'a yakın zamanda gelen özellik ile, şu ana kadar toplanan verilerimizle oluşan önerilen içerikleri, keşfeti, sıfırlayabiliyoruz. Bu özelliği; keşfetinizde istemediğiniz, ilginiz olmayan şeyleri sürekli görüyorsanız bunlardan kurtulmak ve keşfetinizin kendinize göre düzenlenmesini sağlamak için kullanabilirsiniz.
Size adım adım nasıl yapıldığını anlatacağım.
1. Instagram profilinize girin
Bu adımı herkes biliyordur diye düşünüyorum. Uygulamada en sağ alt köşede bulunan küçük profil resminize tıklayın.
2. Profilinizde üç çizgiye tıklayın
Profil...
Algoritma hatası tamamen sonlandıysa uygulanabilir. Olumlu etkisi olacaktır diye düşünüyorum.
Sevgilim hesabıma erişebiliyor, keşfete girdikten sonra yediğim azarın haddi hesabı yoktu. 9 yıllık ilişkimde bu kadar sağlam azar yediğim bir an daha yoktu. Sağ ol Meta bana yaşattığın güzel (!) anılar için.