anakin

Uzman
17" 2K laptop monitörüne ek bi' 25" 1080p Alienware AW2525HM monitör aldım. Oyun haricinde internet için kullanırken özellikle ince/küçük yazılardaki gariplikler, bulanıklıklar ve videoda vesaire küçük şeylerde hatta genel olarak tüm ekranda hafif bi' bulanıklık hissetmeye başladım. Küçük ve yüksek çözünürlüklü bir ekrandan geçmenin etkisi mi anlamadım ama özellikle YouTube’da mesela NVIDIA RTX desteği kapalıyken ve açıkken görüntü arasında inanılmaz bir fark var, aşağıya ekleyeceğim. Diğer ekranlarımda bu özelliğe bu kadar ihtiyaç duymuyordum. Bi fikri olan var mı? Şu an HDMI ile bağlı 255 Hz veriyor. Type-C - DP kablosu gelince onu takacağım 320 Hz için ama netlikte fark olacağını sanmıyorum.

Fikri olan var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_0814.webp
    IMG_0814.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 123
  • IMG_0815.webp
    IMG_0815.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 117
Son düzenleyen: Moderatör:
17" 2K laptop monitörüne ek bi' 25" 1080p Alienware AW2525HM monitör aldım. Oyun haricinde internet için kullanırken özellikle ince/küçük yazılardaki gariplikler, bulanıklıklar ve videoda vesaire küçük şeylerde hatta genel olarak tüm ekranda hafif bi' bulanıklık hissetmeye başladım. Küçük ve yüksek çözünürlüklü bir ekrandan geçmenin etkisi mi anlamadım ama özellikle YouTube'da mesela NVIDIA RTX desteği kapalıyken ve açıkken görüntü arasında inanılmaz bir fark var, aşağıya ekleyeceğim. Diğer ekranlarımda bu özelliğe bu kadar ihtiyaç duymuyordum. Bir fikri olan var mı? Şu an HDMI ile bağlı 255 Hz veriyor. Type-C - DP kablosu gelince onu takacağım 320 Hz için ama netlikte fark olacağını sanmıyorum.

Fikri olan var mı?

Normal. Sanırsam 25" 1080P'ler 87 PPI civarı ancak bu kadar olmaması gerek. Pikseller arası Grid (siyahlık) fazla. İade edin panel kalitesi düşük gibi geldi çünkü benim de Hi-Level TV'im var 55" 4K ama ben 1080P'de kullanıyorum yazılar cam gibi Grid hiç yok. 30 PPI falan 55" 1080p sanırım ama gayet mükemmel iade edin monitörü.

Normal. Sanırsam 25" 1080P'ler 87 PPI civarı ancak bu kadar olmaması gerek. Pikseller arası Grid (siyahlık) fazla. İade edin panel kalitesi düşük gibi geldi çünkü benim de Hi-Level TV'im var 55" 4K ama ben 1080P'de kullanıyorum yazılar cam gibi Grid hiç yok. 30 PPI falan 55" 1080p sanırım ama gayet mükemmel iade edin monitörü.
Genelde sadece CS oynuyorum bununla hocam o kadar da mühim değil ama elle düzeltecek bi şey varsa öğrenmek istedim açıkçası

Genelde sadece CS oynuyorum bununla hocam o kadar da mühim değil ama elle düzeltecek bir şey varsa öğrenmek istedim açıkçası.

Hocam tamamen panelle alakalı. Pikseller arası belirli bir siyahlık olur normalde ne bazı paneller bu siyahlığı neredeyse yok eder sizde panel zayıf. Yok edemiyor.

Pikselleşme sorunu bunada çok bağlı.
32" 1080p televizyonumda çılgın pikselleşme vardo aynı şekilde Grid'ler belli oluyordu.

Ama dediğim gibi 55" olan TV'de Grid'ler yok. Pikselleşmede yok.

Yaklasik 15 yillik bir Samsung monitorden aldim asagidaki goruntuyu. Pikseller arasinda grid cok az. Panel tipi goruntuyu kalitesini cok etkiliyor.

Dosya Ekleri

• 2025-11-30-01-15-01-464.webp
    2025-11-30-01-15-01-464.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 115