AliExpress üzerinden bir kulaklık aldım 550 liraya ve ödemelerinin tamamını yaptım sipariş aşamasında. Ender de olsa sanırım başa gelebiliyormuş tekrar vergi istenmesi. Hasbelkader benim taş başıma böyle bir olay gelirse ne yapmam lazım?
Tekrar vergi istenmesi gibi bir durum yok, tüm vergileri zaten halihazırda orada ödüyorsunuz.
Banggood'da vergiyi gümrüğe bırakma gibi bir seçenek vardı direkt ödemektense, öyle olsaydı vergi çıkabilirdi. Şu an ülkeye gelmiş, gümrükten çok PTT'nin kargoyu oradan almasını bekliyorsunuz. Onlar teslim aldıktan sonra kargo takip kodunuz SMS olarak size gönderiliyor.
PTT kadar rezil bir kargo şirketi yok. Çin'den TR'ye 3 günde gelen kargo, 5 günde Antep'e gelemedi. En son şubede öyle bekliyordu, beklemedim ve gidip kendim teslim aldım.
PTT kadar rezil bir kargo şirketi yok. Çin'den TR'ye 3 günde gelen kargo, 5 günde Antep'e gelemedi. En son şubede öyle bekliyordu, beklemedim ve gidip kendim teslim aldım.
Bizim kulaklıklar gümrükte:
Kulaklığı anca bugün aldım, üstte dediğim Beylikdüzü PDM PTTye gelmiş, bu gün de dağıtıcının rapor olmasının hatrına (olmasa ben o kargoyu zor alırdım) Beylikdüzüne gidip anca alabildim,