Çözüldü AliExpress: Vergisini ödediğim ürüne vergi çıkartılırsa ne yapmam lazım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 29
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 663
  • Etiketler Etiketler
    aliexpress vergi
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

29

Üstün
Makaleler
23
Esenlikler arkadaşlar.

AliExpress üzerinden bir kulaklık aldım 550 liraya ve ödemelerinin tamamını yaptım sipariş aşamasında. Ender de olsa sanırım başa gelebiliyormuş tekrar vergi istenmesi. Hasbelkader benim taş başıma böyle bir olay gelirse ne yapmam lazım?

Şimdiden teşekkürler

Çözüm
Tekrar vergi istenmesi gibi bir durum yok, tüm vergileri zaten halihazırda orada ödüyorsunuz.

Banggood'da vergiyi gümrüğe bırakma gibi bir seçenek vardı direkt ödemektense, öyle olsaydı vergi çıkabilirdi. Şu an ülkeye gelmiş, gümrükten çok PTT'nin kargoyu oradan almasını bekliyorsunuz. Onlar teslim aldıktan sonra kargo takip kodunuz SMS olarak size gönderiliyor.
PTT kadar rezil bir kargo şirketi yok. Çin'den TR'ye 3 günde gelen kargo, 5 günde Antep'e gelemedi. En son şubede öyle bekliyordu, beklemedim ve gidip kendim teslim aldım.

PTT kadar rezil bir kargo şirketi yok. Çin'den TR'ye 3 günde gelen kargo, 5 günde Antep'e gelemedi. En son şubede öyle bekliyordu, beklemedim ve gidip kendim teslim aldım.
Huyudur hocam, yerini bilsem ben de gider alırım açıkcası da malum daha ta gümrükte. Bölge merkezlerinden birine gelsin giderim belki.

Huyudur hocam, yerini bilsem ben de gider alırım açıkçası da malum daha ta gümrükte. Bölge merkezlerinden birine gelsin giderim belki.

Yerini ben de bilmiyordum hocam, gidip en yakın PTT'ye sordum "Bu kargo hangi şubede?" diye. Epey yol gitmem gerekti ama 10 gün beklemekten iyidir .

İfadeler: 29
Yerini ben de bilmiyordum hocam, gidip en yakın PTT'ye sordum "Bu kargo hangi şubede?" diye. Epey yol gitmem gerekti ama 10 gün beklemekten iyidir .
God gelsin de bi hayırlısıyla, Beylikdüzü şubeye gelmediği sürece kolay kolay gelir eve inşallah.

Sanırım şu anda sadece PTTnin keyfini bekliyorum, @umut hocamın cevabını en iyi olarak işaretliyorum, herkese teşekkürler

Gümrük güncellemesi
Gümrük işlemleri tamamlandı
21 Haziran 12:00 (GMT+3)

Gümrükten ayrıldı
21 Haziran 12:00 (GMT+3)

Gümrük işlemleri başladı
21 Haziran 04:30 (GMT+3)

Gümrüğe ulaştı
20 Haziran 16:10 (GMT+3)

Uzun mesafeli taşıyıcı ofisine ulaştı
20 Haziran 04:31 (GMT+3)

Yola çıkış ülkesinden/bölgesinden ayrıldı
19 Haziran 15:52 (GMT+3)

Yola çıkış ülkesinden/bölgesinden ayrılıyor
19 Haziran 12:42 (GMT+3)

Gümrük işlemleri başladı
18 Haziran 15:14 (GMT+3)

Uzun mesafeli taşıyıcıya devredildi
18 Haziran 06:06 (GMT+3)

Yola çıkış ülkesindeki/bölgesindeki tasnif merkezinden ayrıldı
18 Haziran 00:08 (GMT+3)

Yola çıkış ülkesindeki/bölgesindeki tasnif merkezinde işleniyor
17 Haziran 17:52 (GMT+3)

Lojistik şirketi tarafından alındı.
17 Haziran 14:39 (GMT+3)

Son düzenleme:
Teşekkürler. Benim hali hazırda verdiğim kulaklık da aynı duruma gelmişti, tam onu paylaşmaya geliyordum.

Gümrük güncellemesi: Gümrük işlemleri tamamlandı 21 Haziran 12:00 (GMT+3)

Gümrükten ayrıldı 21 Haziran 12:00 (GMT+3)

Gümrük işlemleri başladı 21 Haziran 04:30 (GMT+3)"

İfadeler: 29
Bizim kulaklıklar gümrükte:

Kulaklığı anca bugün aldım, üstte dediğim Beylikdüzü PDM PTTye gelmiş, bu gün de dağıtıcının rapor olmasının hatrına (olmasa ben o kargoyu zor alırdım) Beylikdüzüne gidip anca alabildim,

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…