Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
En son yönetmeliğe göre kargo ve ürünün fiyatını baz almanız gerekir. Vergiyi de sınırda tutmaya gerek yok.
İlk gördüğün fiyat 1.175 TL'yi geçmesin, sorun olmaz. 30 Euro sınır aslında da, 27 Euro yapmak daha garanti yapacaktır işi. Çünkü 30 Euro'nun 3 Euro'su direk gönderim payı olarak alınıyor.
2 ürün de normal şartlar altında geçmez, geçirmek isterseniz de ekstra gümrük vergilerine tabii tutulursunuz. 27 Euro'dan daha fazla tutuyor ikisi de güncel kurda.
Geçen de yine benzer bir konu açmıştınız, orada da demiştim.
Güncel kur böyle olduğunda, 27 Euro'dan daha fazla olduğundan daha fazla gümrük vergisine tabii tutulursunuz / gümrükte kalır.
Geçen de yine benzer bir konu açmıştınız, orada da demiştim.
Güncel kur böyle olduğunda, 27 Euro'dan daha fazla olduğundan daha fazla gümrük vergisine tabii tutulursunuz / gümrükte kalır.
En son yönetmeliğe göre kargo ve ürünün fiyatını baz almanız gerekir. Vergiyi de sınırda tutmaya gerek yok.
BeTas
Yetkin
Tamam anladım ürün fiyatı ve kargo fiyatına bakacağım vergi ile sınırı aşsa sorun olmaz
Normalde evet sorun yaşamazsınız ancak 27 Euro sınırı haricinde bir de temsilci durumu vardı. Onu araştırın, onda sorun yoksa ürününüz gelecektir aşmadığınız sürece. Temu'da benzerler varsa hiç riske girmeden oradan alın.
BeTas
Yetkin
Normalde evet sorun yaşamazsınız ancak 27 Euro sınırı haricinde bir de temsilci durumu vardı. Onu araştırın, onda sorun yoksa ürününüz gelecektir aşmadığınız sürece. Temu'da benzerler varsa hiç riske girmeden oradan alın.
Keşke Temu'da olsa direkt oradan alacağım ama yok mecbur AliExpress'den gelecek.
@pesimist34, yardımlarınız için teşekkürler.
Son düzenleme:
Aliexpress'teki siparişlerin durumunu iyice araştırın derim, gümrük konusunda basınız agrimasin.