Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
En baştan söyleyeyim. Bu veya buna benzer bir şey var mı bilmiyorum açıkçası. Varsa zaten "Mevcut" ön eki getirilir, konu kilitlenir. Bir zararı olmayacağını düşünerek bu öneri de bulunmak istedim.

Alım-satım konularında alıcı alacağı ürünün parasını ilk olarak Moderasyon Ekibine gönderip açıklamaya konu başlığını yazabilir. Daha sonra iki tarafta onay verdiğinde (ben ürünü gönderdim, ben de ürünü aldım gibi) ve ürün sağlam bir şekilde alıcıya ulaştığında Moderasyon Ekibi tarafından para satıcıya aktarılabilir. Şu anki sistem nasıl tam bilmiyorum fakat bi' anda böyle bir düşünce aklıma geldi ve konusunu açayım dedim. Mantık tıpkı İtemsatış'ta olduğu gibi. Alıcının parası ilk Moderasyon Ekibinden birisine veya belirtilen bir hesaba, oradan onay verildiğinde, sorun yaşanmadığında satıcının hesabına. Olabilir bence.

Belirttiğim gibi şu anki sistem tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum. Dediğim gibi bu veya buna benzer bir şey mevcutsa gerekli bilgilendirme yapılıp, "Mevcut" ön eki getirilir ve konu kilitlenebilir.

İyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
En baştan söyleyeyim. Bu veya buna benzer bir şey var mı bilmiyorum açıkçası. Varsa zaten "mevcut" ön eki getirilir, konu kilitlenir. Bir zararı olmayacağını düşünerek bu öneri de bulunmak istedim.

Alım-satım konularında alıcı alacağı ürünün parasını ilk olarak moderasyon ekibine gönderip açıklamaya konu başlığını yazabilir. Daha sonra iki tarafta onay verdiğinde ve ürün sağlam bir şekilde alıcıya ulaştığında moderasyon ekibi tarafından para satıcıya aktarılabilir. Şu anki sistem nasıl tam bilmiyorum fakat bi' anda böyle bir düşünce aklıma geldi ve konusunu açayım dedim. Mantık tıpkı İtemsatış'ta olduğu gibi. Alıcının parası ilk moderasyon ekibinden birisine veya belirtilen bir hesaba, oradan onay verildiğinde, sorun yaşanmadığında satıcının hesabına. Olabilir bence.

Belirttiğim gibi şu anki sistem tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum. Dediğim gibi bu veya buna benzer bir şey mevcutsa gerekli bilgilendirme yapılıp, "mevcut" ön eki getirilir ve konu kilitlenebilir.

İyi sosyaller dilerim.

Çok hoşuma gitti bu fikir, açıkçası Sahibinden gibi platformlar yerine moderasyon ekibine daha çok güveniyorum ben.:D

Tek bir IBAN'a sürekli para gönderilirse vergi olayı vesaire olarak sorun çıkabilir. Ama güzel uygulama olur; ufak bir komisyon da olursa foruma katkıda bulunulur.

Techolay durup dururken böyle bir sorumluluk almak istemez. Yasal yaptırımları da vardır belki.

Ve alıcı olarak sahte/bozuk ürünümün çalışanını satın alıp gelen ürün elimdekiymiş gibi davranmamın önüne geçemez gibi. Kutu açılım videosu istense dahi oynamak o kadar da zor değil.

Mantıklı ama moderasyonun parayı bir hesapta toplaması, forumun bir ödeme kuruluşu gibi hareket etmesi anlamına gelir. Bu durum vergilendirme, faturalandırma ve BDDK mevzuatları açısından yasal yükümlülükler doğurabilir ama.

Mantık güzel ama bunu yapamazlar. Çünkü yasal zorunlulukları var. Bu şartlar ve olası problemlerin çözümü uğraştırıcı olduğu için yıllardır R10'a da gelmiyor escrow sistemi.