Lantradex

Uzman
Bilgisayarlardan anlamadığım için arkadaşıma bir sistem aldırtmıştım. Seçtiği bir hazır sistemdeki bazı parçaları değiştirip bana sistemi yolladı, ben de güvenip aldım. Fakat aldıktan sonra parçaların fiyatlarına ve genel sistemin performansına baktım, 5060 Ti almak yerine 5070 almak çok daha mantıklı geldi, bir de 5060 Ti için sistem pahalı geldi. Sonrasında müşteri hizmetlerini aradım, sistem montajlama kısmına geçildiği için ve bu sistemler kişiye özel olduğu için iade veya iptal olamayacağını söylendi. Sistemi ben 47.500 liraya satın almıştım. Ne yapmamı önerirsiniz? Bir arkadaşım kargoyu hiç alma, kargocuya direkt iade edeceğini söyle dedi.

Sistem bu arkadaşlar

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).webp
    Ekran Görüntüsü (1).webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Geçersiz adres taktiği yapanlar var ama sonucuna şahit olmadım, sistem elinde kalacak olursa elindeki ekran kartını satıp yükseltme yapabilirsin. İşlemci içinde aynı taktiği yapabilirsin 7800X3D serisine yükseltirsin sonra.

İade sebebim mantıklı olmadığı için alıp kullanmak mantıklı geliyor ama kargoyu hiç açmayacağım iade edebilirim gibi geliyordu. Evde herkes çalıştığı için direkt ben teslim alamıyorum zaten ama iade edersem birileri açılmış ürünleri kullanmak zorunda kalabilir işin o yanı var.

Öyle bir dünya yok. Kişiye özelmiş sanki sıfırdan fabrikada senin adına donanım mı üretiyor? Hangi donanımlar seçiliyorsa depodan o ürünü alıp montajlıyor sadece. A markası veya B markası kullanılmasının hiçbir farkı yok. Sırf siparişi iptal ettirmemek için hiçbir geçerliliği olmayan bir yalan uydurmuşlar.

Öyle bir dünya yok. Kişiye özelmiş sanki sıfırdan fabrikada senin adına donanım mı üretiyor? Hangi donanımlar seçiliyorsa depodan o ürünü alıp montajlıyor sadece. A markası veya B markası kullanılmasının hiçbir farkı yok. Sırf siparişi iptal ettirmemek için hiçbir geçerliliği olmayan bir yalan uydurmuşlar.

Bu konu hakkında yine konu açanlar olmuş benzer şeyler söylenmiş. Tam bir şekilde iade edebileni görmedim. Hiç uğraşmayıp çoğu kişi kullanmış veya gelen sistemi satmışlar. İade edebilen kişiler ise THH'ye üzerinden giderek ilerlemişler. İade alsalar bile sürecin en az 10,15 gün süreceği için uğraşmasam mı bilemedim.

Hocam şöyle ki siz o sistemin parçalarını ayrı ayrı satın alıyorsunuz, faturaya bakarsanız öyle görünür hatta montaj bedeli de yazar. Sistemi montajladıktan sonra test falan da ediyorlar yani kullanılmış da oluyor parçalar. Onun dışında hazır sistem firmaları böylesi keyfi iade durumlarında çok baş ağrıtır. Sistem gelince bir iletişime geçin mesela sadece ekran kartını iade etmeyi falan deneyin ama fatura fiyatı kartın tek satılan fiyatından ucuz olur muhtemelen. Çok sıkıntılı durum. Almadan önce iyice bakıp edip paranızı öyle vermeliydiniz bence.

Ah şu konuları ürün almadan önce açsanız da böyle mağduriyet yaşamasanız keşke. Neyse ben durumu etik bulmuyorum açıkçası, ürünler kutularından çıkıyor montajlanıyor, şimdi ikinci el kategorisine düşecek. Evet kanuni hakkınız var ve bunu zor da olsa kullanıp belki sistemi iade edebilirsiniz ama bu iş uzun ve çetrefilli olabilir. Firmalar THH'nin aldığı karara itiraz edip avukatları ile mahkeme yoluna bile gidebilirler. Biliyorsunuz bizde hukukun kimin lehine karar vereceği de belli değil. Ben her türlü beklerim yeter ki iadem gerçekleşsin paramı geçte olsa geri alayım diyorsanız kargodan teslim almayın, hatta kargo kapıya geldiğinde telefonla videosunu bile çekin ürünü almak istemiyorum lütfen geri iade edin diye. Video da elinizde kanıt olur.

Hocam şöyle ki siz o sistemin parçalarını ayrı ayrı satın alıyorsunuz, faturaya bakarsanız öyle görünür hatta montaj bedeli de yazar. Sistemi montajladıktan sonra test falan da ediyorlar yani kullanılmış da oluyor parçalar. Onun dışında hazır sistem firmaları böylesi keyfi iade durumlarında çok baş ağrıtır. Sistem gelince bir iletişime geçin mesela sadece ekran kartını iade etmeyi falan deneyin ama fatura fiyatı kartın tek satılan fiyatından ucuz olur muhtemelen. Çok sıkıntılı durum. Almadan önce iyice bakıp edip paranızı öyle vermeliydiniz bence.

Miktarın doğru olduğunu düşünerek yaptım akşam ev gelince ise montajlama işlemi zaten başlamıştı. Ben kendimi haklı bulmuyorum yine de sormak istedim.

ah şu konuları ürün almadan önce açsanız da böyle mağduriyet yaşamasanız keşke. Neyse ben durumu etik bulmuyorum açıkçası, ürünler kutularından çıkıyor montajlanıyor, şimdi ikinci el kategorisine düşecek. Evet kanuni hakkınız var ve bunu zor da olsa kullanıp belki sistemi iade edebilirsiniz ama bu iş uzun ve çetrefilli olabilir. Firmalar THH'nin aldığı karara itiraz edip avukatları ile mahkeme yoluna bile gidebilirler. Biliyorsunuz bizde hukukun kimin lehine karar vereceği de belli değil. Ben her türlü beklerim yeter ki iadem gerçekleşsin paramı geçte olsa geri alayım diyorsanız kargodan teslim almayın, hatta kargo kapıya geldiğinde telefonla videosunu bile çekin ürünü almak istemiyorum lütfen iade edin diye. Video da elinizde kanıt olur.

Aslında bu bütçeye ne alınabilir diye buraya ve başka bir yere daha sormuştum. Maalesef dönüş alamayınca güvendiğim arkadaşıma söyledim. O da kendi çapında bu sistem oluşturmuş ASUS markalı olduğu için ve değişiklik yaptığı için pahalı gelmiş. Normal de sistem iyi zaten ama bana göre bu fiyat dahilinde en azından RAM'in 16x2 olması gerekiyordu. İade ile uğraşacaksam sadece kargoyu almayabilirim başka seçenek yok. Değer mi diye düşünüyorum işte ürünler değer kaybeder, iade edilse bile 1 ay belki aha uzun sürerse diye emin olamadım.

Miktarın doğru olduğunu düşünerek yaptım akşam ev gelince ise montajlama işlemi zaten başlamıştı. Ben kendimi haklı bulmuyorum yine de sormak istedAslında bu bütçeye ne alınabilir diye buraya ve başka bir yere daha sormuştum. Maalesef dönüş alamayınca güvendiğim arkadaşıma söyledim. O da kendi çapında bu sistem oluşturmuş ASUS markalı olduğu için ve değişiklik yaptığı için pahalı gelmiş. Normal de sistem iyi zaten ama bana göre bu fiyat dahilinde en azından RAM'in 16x2 olması gerekiyordu. İade ile uğraşacaksam sadece kargoyu almayabilirim başka seçenek yok. Değer mi diye düşünüyorum işte ürünler değer kaybeder, iade edilse bile 1 ay belki aha uzun sürerse diye emin olamadım.
Hocam iade işini geçin bence. Oldu bitti artık. Ha derseniz ki uzunca bir süre hem param onlarda kalsın hem sistem onlarda kalsın; firmayı arayıp durayım sonra THH başvurayım oradan olumlu yanıt bekleyeyim (çıkmama ihtimali var) o zaman sizi tutan yok. Bana kalırsa bu haliyle kullanın gitsin. Ha 5060 Ti ha 5070 ne fark eder? Hem sizdeki 16GB modeli yani gayet iyi.