Ethem_E

Üyecik
İncehesap'tan geçen cuma OEM paket siparişi vermiştim. OEM pakette kasa olarak Vento VG12AL 850W PSU modelini seçmiştim. Bu kasanın İncehesap sayfasında 400mm GPU, 165mm CPU fan desteği olduğu yazıyordu. Vento'nun kendi sitesinde bu kasanın sayfasında da aynı bilgi yazıyordu ve ben bu boyutlara güvenerek kasayı sipariş vermiştim. Bilgisayar bugün elime ulaştı, ancak kasanın olduğu büyük kutuda kasanın özelliklerinin olduğu kısımda CPU fan simgesinin altında 160mm yazıyor. Kasa doğru kasa modeli doğru ama sipariş verirken yazan özellik ile burada yazan farklı. Bu durumda hangisi gerçektir, sitelerdeki bilgi mi yoksa kasanın kutusunda yazan bilgi mi doğrudur? Ne yapmam lazım?

Kasanın İncehesap sayfası: https://www.incehesap.com/vento-vg1...ce=paylas&utm_medium=urun&utm_term=mobile-app

Kasanın Vento sitesindeki sayfası: https://ventocase.com/urun/vg12al/

Kasanın kutusunun üstündeki resmi dosyalara ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG-20260225-WA0006.webp
    IMG-20260225-WA0006.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 53
Özelliklerin uyuşmaması dolayısı ile iade hakkın var. Eger ualasamazsan onlara THH basvurabilirsin.
Hocam ChatGPT güvenlik aralığı bırakılarak önerilen uzunluğu yazıyorlar dedi. Yani önerilen uzunluk 160mm maksimum uzunluk 165mm dedi. Neredeyse tüm kasalarda bunu yapıyorlar dedi. Doğru mu tüm kasalarda mı böyle yapılıyor?

İlginçmiş. OEM sistemlerde parçaları kasaya sığacak şekilde koymaları gerek de ileri ki bir Update de belki 140mm fanlık bir kule tipi falan alsanız 158mm frost commanderda çok az bir şey pay kalıyor (160mm olduğunu varsayarsak). Kutu ile sitede neden farklı o garip işte bir mail atın öğrenin doğrusunu. Belki adamlar 160mm üstüne çıkmanızı önermiyoruz amacıyla da yazmış olabilirler bilemiyorum. En iyisi bir mail atın siz.

Hocam ChatGPT güvenlik aralığı bırakılarak önerilen uzunluğu yazıyorlar dedi. Yani önerilen uzunluk 160mm maksimum uzunluk 165mm dedi. Neredeyse tüm kasalarda bunu yapıyorlar dedi. Doğru mu tüm kasalarda mı böyle yapılıyor?
Evet öyle. Bence çok takmayın 5mm'i.

İlginçmiş. OEM sistemlerde parçaları kasaya sığacak şekilde koymaları gerek de ileri ki bir Update de belki 140mm fanlık bir kule tipi falan alsanız 158mm frost commanderda çok az bir şey pay kalıyor (160mm olduğunu varsayarsak). Kutu ile sitede neden farklı o garip işte bir mail atın öğrenin doğrusunu. Belki adamlar 160mm üstüne çıkmanızı önermiyoruz amacıyla da yazmış olabilirler bilemiyorum. En iyisi bir mail atın siz.

Evet öyle. Bence çok takmayın 5mm'i.
Bilmiyorum hic daha once dikkat etmedim.
Arkadaşlar ben bu kasayı parçalar bu uzunluğa sığacak diye değil de 155mm soğutucu ile arada 10mm kalacak ve burdan hava akışı iyi olacak, iç hacim yeterli olacak diye almıştım. Bu 160mm eğer önerilen değer ise iç hacmi ve hava akışı beklediğimden daha kötü olacak demek mi bu? Yani diğer 165mm kasalardan daha mı kötü olacak anlamadım.

Arkadaşlar ben bu kasayı parçalar bu uzunluğa sığacak diye değil de 155mm soğutucu ile arada 10mm kalacak ve buradan hava akışı iyi olacak, iç hacim yeterli olacak diye almıştım. Bu 160mm eğer önerilen değer ise iç hacmi ve hava akışı beklediğimden daha kötü olacak demek mi bu? Yani diğer 165mm kasalardan daha mı kötü olacak anlamadım.

Alakası yok. 5mm dediğin zaten yarım santim. Çok küçük bir değer, hava akışını 2-3 derece etkilemez. Hissedemezsiniz yani.

Arkadaşlar ben bu kasayı parçalar bu uzunluğa sığacak diye değil de 155mm soğutucu ile arada 10mm kalacak ve burdan hava akışı iyi olacak, iç hacim yeterli olacak diye almıştım. Bu 160mm eğer önerilen değer ise iç hacmi ve hava akışı beklediğimden daha kötü olacak demek mi bu? Yani diğer 165mm kasalardan daha mı kötü olacak anlamadım.
Hocam zaten senin sogutucun 155mm yani 5mm gibi absürt bosluk olacak yine ben kullanirdim bu durumda. Ayrica havayı kasan ön taraftan aliyor arka taraftaki egzoz fanlardan atiyor yantarafta 5mm veya 10mm kalip kalmamasi fark etmez.

Arkadaşlar ben bu kasayı parçalar bu uzunluğa sığacak diye değil de 155mm soğutucu ile arada 10mm kalacak ve buradan hava akışı iyi olacak, iç hacim yeterli olacak diye almıştım. Bu 160mm eğer önerilen değer ise iç hacmi ve hava akışı beklediğimden daha kötü olacak demek mi bu? Yani diğer 165mm kasalardan daha mı kötü olacak anlamadım.

Alakası yok. CPU Cooler yüksekliği hava akışı ciddi etkileyen bir şey değil, hatta muhtemelen hiç etkileyen bir şey değil.

Son düzenleyen: Moderatör: