Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Yalova/Merkez
Hocalarım merhaba.
Bugün yurt dışı iPhone 8 satın aldım, akşamında IMEI kontrol ettiğimde "çalıntı IMEI" yazıyordu.
Aldığım adama yazdım, yarın geri alacağını söyledi ama engellerse vs. ne yapmam gerekiyor?
İlanın ekran görüntüleri mesajlar vs. hepsi duruyor ekran görüntüsü şeklinde.

Çözüm
Merhaba,

Aslında yapılacak şeyler diğer üyeler tarafından az çok bahsedilmiş. Bana kalırsa uzlaşmaya çalışarak zaman kaybediyorsunuz, karşınızdaki kişi sizi oyalıyor. Şöyle düşünün, bir suç işlenmiş görünüyor, bu suça konu olan telefon da size satılmış durumda, siz bu durumu fark ettiğinizi karşı tarafa iletiyorsunuz ama karşı taraf gayet rahat bir şekilde parayı kullandığını ve 1 hafta sonra size iade edeceğini söylüyor. Gerçekten bu durumdan çekinen ve pişman olan bir kişi, korkudan biriden borç alır ve sizin paranızı iade ederdi.

Bu yüzden vakit kaybetmeden en yakın karakola veya bulunduğunuz bölgedeki en yakın adliyedeki nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi olun. Elinizde zaten birtakım konuşmalar var mış. Onları da sunun. Şayet telefonun ücreti banka kanalıyla gönderildiyse dekontu da paylaşın, ki o dekontta muhatabın adı soyadı da yazıyor olacak.

İster ödeme banka kanalıyla yapılsın ve dekontta kişinin adı soyadı görünsün isterse de ödeme elden yapılmış olsun ve muhatabın adını soyadını bilmiyor olun, hiç fark etmez. Siz şikayetinizi yapın. İlerleyen aşamada savcı o kişiyi tespit edecek. Kişi tespit edildikten sonra da paranızın iadesi için ayrıca bir alacak davası açabilirsiniz.

Savcılık şikayeti ve devamında açılacak ceza davası neticesinde verilen karar bir ceza kararıdır. Size alacağınızı iade eden bir karar değildir. Bu yüzden kişi tespit edildikten sonra ayrıca bir alacak davası açarak ödediğiniz paranın iadesini talep edebilirsiniz.

Geçmiş olsun.
Hocalarım merhaba.
Bugün yurt dışı iPhone 8 satın aldım, akşamında IMEI kontrol ettiğimde "çalıntı IMEI" yazıyordu.
Aldığım adama yazdım, yarın geri alacağını söyledi ama engellerse vs. ne yapmam gerekiyor?
İlanın ekran görüntüleri mesajlar vs. hepsi duruyor ekran görüntüsü şeklinde.

Polise şikayet edebilirsin burada senin suçun yok sen yurt dışı aldın kaçak olarak almadin satici sana belirtmedi ve en önemlisi elinde ekran görüntüleri var ve telefon numarası.

Polise şikayet edebilirsin burada senin suçun yok sen yurt dışı aldın kaçak olarak almadin satici sana belirtmedi ve en önemlisi elinde ekran görüntüleri var ve telefon numarası.

Sabah attığı konumu demin baktım silmiş, umarımki yarın teslim edeceğim zaman engellemez.

Büyük ihtimalle engeller kaçmış satıyor sabah acmazsa hemen polise git soyle parasından değil başına bir şey gelir IMEI ile cihaz takip edebiliyor.

Cihaza SIM kartımı takmadım takmadan önce kontrol ettim çalıntı yazınca takmadım cihaza geri yazılım attım.