Bu tarz durum başına gelip cihazı öven ben daha bir kişi görmedim. Kullanıcı hatası da diyemezsek özellikle soruna. G911 pahalı olduğundan kullanıcısı da pek olmuyor ağızdan duyduğuna göre hareket etmiştim o yüzden böyle modelleri genelde forumlarda tavsiye edilmediği için bence ya çok indirim olursa biri alır ya da eş dost kazığı yer öyle sahip olur. G911 kullanmadığını düşünüyorum bu yüzden fazla kesin konuşuyorsun.G911 diğer 2 modele göre daha iyi genele bakınca oda rezalet orası ayrı. Derecelendirmemde bir şey yok gayet normal. 3-5 kişinin anakartı yandı diye cihazın tamamı sorunlu olmuyor bunu Casper özelinde söylemiyorum keza Acer Nitro 5, LOQ, ASUS ROG STRIX G16 gibi modellerde de anakart yanma sorunu yaşayanlar gördüm. Bu insanların bu talihsiz durumu yaşaması direkt cihazı kötü yapmaz.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben, şahsen hangisi ucuzsa onu alırım, alınmazlar listesi pek umurumda değil açıkçası, kullanıcı deneyimlerine, şikâyetlerine, yorumlarına bakacaksam hiçbir markayı almam.
Zamanında içerisinin doluluğundan tut özelliklerine varana kadar en uygunu G770'ti onu aldım, ısınma sorunu yok, işlemci frekansını en iyi performans ve en az ısınacak şekilde ayarladım, oyunları sorunsuz oynuyorum. Fanların malzeme kalitesi çöp, acaba fanlar yine 1.9 turbo dizel motor sesi çıkaracak mı, yine WD-40 sıkmak zorunda mı kalacağım diye korkarak kullanıyorum ama onun dışında beni götürüyor 4-5 yıldır. Ha önerir miyim? Hayır, hem sorumluluk almamak hem de linçlenmemek için.
Bugün teknoloji mağazalarında dolaşırken oyuncu laptoplarının fiyatlarına bakayım dedim yine en uygunu Excalibur(G870) gibi duruyordu, özellik ve depolama aygıtlarının doluluğu açısından. Bugün laptop alacak olsam yine Excalibur alırdım büyük ihtimal.
Zamanında içerisinin doluluğundan tut özelliklerine varana kadar en uygunu G770'ti onu aldım, ısınma sorunu yok, işlemci frekansını en iyi performans ve en az ısınacak şekilde ayarladım, oyunları sorunsuz oynuyorum. Fanların malzeme kalitesi çöp, acaba fanlar yine 1.9 turbo dizel motor sesi çıkaracak mı, yine WD-40 sıkmak zorunda mı kalacağım diye korkarak kullanıyorum ama onun dışında beni götürüyor 4-5 yıldır. Ha önerir miyim? Hayır, hem sorumluluk almamak hem de linçlenmemek için.
Bugün teknoloji mağazalarında dolaşırken oyuncu laptoplarının fiyatlarına bakayım dedim yine en uygunu Excalibur(G870) gibi duruyordu, özellik ve depolama aygıtlarının doluluğu açısından. Bugün laptop alacak olsam yine Excalibur alırdım büyük ihtimal.
Ben hangisi ucuz olursa onu almamıştım (ucuzluğunda etkisi vardır tabii), direkt Casper neden bu kadar linç ediliyor diye merakımdan almıştım ihtiyaç dışı bende pek sorun yaşamadım. Ama bende linçlenmemek için tavsiye etmem, ucuz ürünün alıcısı çok zaten bir de techolayda bunu tavsiye etmek saçmalık. Lakin konuda farklı seslerin olması iyi bir şey. Casper kötü demek en kolayı, iyi ama bunu alamayan bir sürü insan var onları da düşünmek lazım diye düşünüyorum. Daha yapıcı eleştiriye ihtiyaç var. Sadece Casper için demiyorum MSI Thin serisi mesela eminim hoşuna giden vardır oyun oynamak için almamıştır fiyatı arkadaşından bedavaya gelmiştir vs. ama bunların almaması için laptopun ne amaçla ? Üretildiğini anlamak lazım. Hangi kitleye hitap ettiğini ? Anlamak lazım. Açıkçası MSI'ında satış stratejisi giriş seviyesinde gaming ismini bastan ibaret.Ben, şahsen hangisi ucuzsa onu alırım, alınmazlar liste pek umurumda değil açıkçası, kullanıcı deneyimlerine, şikâyetlerine, yorumlarına bakacaksam hiçbir markayı almam.
Zamanında içerisinin doluluğundan tut özelliklerine varana kadar en uygunu G770'ti onu aldım, ısınma sorunu yok, işlemci frekansını en iyi performans ve en az ısınacak şekilde ayarladım, oyunları sorunsuz oynuyorum. Fanlarının kalitesi çöp, acaba fanlar yine 1.9 turbo dizel motor sesi çıkaracak mı, yine WD-40 sıkmak zorunda mı kalacağım diye korkarak kullanıyorum ama onun dışında beni götürüyor 4-5 yıldır. Ha önerir miyim? Hayır, hem sorumluluk almamak hem de linçlenmemek için.
Zaten MSI Thin serisi karışık bir seri, kimi modeli var nispeten daha iyi diğerlerine göre.
Yaşadığım sorun throttle ve ekran kartının limitiydi bunlarda her oyunda olan şeyler değil. Throttle yediğimde aldığım fps kaybı beni pek korkutmuyordu ki oyun işlemci sömüren bir oyun değilse işlemci arkaplanda kalıyor tüm yükü ekran kartı alıyor onda da böyle aşırı bir limit olmazsa oyunda bir sorun olmuyor. Bir yerden sonra aldığın laptop senin ne kadar işini görüyor onu anlamak lazım. İsterse en iyi markadan al, şikayeti olmayan modelini al, o modelin ekran kartında yetersiz vramden oynayamadığın oyunlar olunca Nvidia'ya kızarken kendini buluverebilirsin laptop tarafında.
Lenovo İdeapad 3 Gaming'i bu yüzden vurguladım, o kadar para verip beyaz ışıklı klavye. Şimdi diyecekler var rahatsız olmuyorum. Fiyatlara bakınca insan rahatsız oluyor, sırf renkli diye klavyesi +500 TL vermek isteyenler olabiliyor. Konu faydalı mı ? Faydalı. Ama bir o kadarda düz. Yani şu konuyu bir sürü forumda 100 kere açtılar 100 kere kapandı. Techolay'da şu konuyu açmak en kolay iş zaten niye bu zamana kadar açılmadı ? Diye bekliyordum bende ama bu kadar geç olması, model eleştirilerinin altındaki yazıların kısa ve az olması özensiz hissettirmesi, konunun altında herkesin aynı düşünceye fikre sahip olması vs. çok zayıf olmuş. Konuyu görünce bende çok detaylı bir şey bekledim. Konuyu eleştirmeye çalışırken olayın Casper'dan çıkamayışı da zaten fiyasko, bu fiyasko hakkında 1 sayfa yazı yazarım buraya ancak moderatörlerden sonra konu dışı eleştiri diye ceza yemek istemem. Ben şirket sahibi falan değilim kimseye Casper aldırıp bir şey kazanmıyorum.

İsteyen istediği modeli alsın. Bana G911'i savunuyor, ya bir sürü laptop kullanıcısı ile konuştum 1 tane G911 öven görmedim çünkü G911 içinde RTX 4080 ile falan geliyor Casper'a bu kadar para veren 1 kişi görmedim. Hadi nispeten daha iyi olsun kimseyi kırmayalım da gereksiz bir tartışma bu.
Son düzenleme:
N3F3S
Uzman
Arkadaşlar şimdi 7840'lı HP Victus 16 alınır mı yoksa Nitro 5'ler daha mı ii olur sorunsuzluk açısından?
incii
Uzman
Ülkemizde düz model yok diye biliyorum, hep daha dandik Neo modelleri geliyor.Alınacak laptoplar olarak Acer Predator bence gayet iyi. Fakat mutlaka bu üründe de sorun yaşayan olmuştur
Bir süredir büyük mağazalarda Predator modelleri göremiyorum bende. Bende Helios Neo vardı 2019'da almıştım. Kendi hatamdan dolayı harici ekran kartını yaktım neyse ki bilgisayarcı arkadaş sayesinde hariciyi devre bıraktık dahili ekran kartıyla kullanmaya devam ediyorum. Fallout 4ü oynatıyor mesela dahili kartla.
Hayır 16 bende ki.Victus 15 sanırım ama onda normal ki HP Victus 15 Gaming diye bir pazarlaması yok ama Lenovo İdeapad Gaming adı.
Konu aç dostum.Arkadaşlar şimdi 7840'lı HP Victus 16 alınır mı yoksa Nitro 5'ler daha mı ii olur sorunsuzluk açısından?
Şimdi aklıma geldi, biri ile tanışmıştım Victus 16 rtx 4060 almıştı. Bende o zamanlar Casper yeni almıştım adamın cihazi kronik sorunlu geldi. Tek beyaz ışıklıydı o ışığı açtığında laptop ötüyordu. Servis özür olarak hediye göndeririz deyip göndermemişti ve 2 3 kere gitti cihaz. Servis hediye deyince adres vermiş kıyamam hediye ortada yok tabii.

Son düzenleme:
Dell G serisinde anakart sorunundan kastınız nedir, laptop tamamen açılmayacak hale mi geliyor yoksa anakart nedeniyle yazılımsal problemler mı çıkıyor?
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-