3060 olanı iyi olabilir ama GTX 1650 olan berbattı. Tek fanlı ya da 2 fan ama 1 tanesi küçük diğeri büyük şeklinde bir fanı vardı. Ayrıca Vantage uygulaması 3060 olanda değişmiştir belki. GTX 1650 olan laptop IdeaPad 3 Gaming bana emanet olarak arada veriliyordu arkadaşımdan ama kendisi Vantage uygulamasını pek kullanışlı bulamıyordu.

IdeaPad Gaming 3 bence hala güncel sadece 4000 serisi ile çıkmadı ama Legion kalitesi onda da olabilir.

Aktif olarak G3 1650 Ti kullanıyorum vantage gayet kullanışlı ve cihaz çok ısınmıyor i7 10th işlemci ile 85-90 derece takılıyorum. Ekran kartıda 75-80 arasında.

Aktif olarak G3 1650 Ti kullanıyorum vantage gayet kullanışlı ve cihaz çok ısınmıyor i7 10th işlemci ile 85-90 derece takılıyorum. Ekran kartıda 75-80 arasında.
Şimdi baktım Vantage sürümü değişiyor. LOQ'larla vs. farklı G3'ler arasında da olabilir.

Ya bana Vantage sürümü aratacaksın herhalde ? Bak, gayet açık konuşuyorum. Her şeyi anlatayım. Bir oyun oynuyordu o G3 sahibi arkadaşım. Dedi ben düşük fps alıyorum bakar mısın ? Oyun optimizasyon sorunlu mobilden bir yerden saçma bir portu var ama yine de bak dedi. Bende MSI afterburner yükledim yetmedi furmark yükledim, yetmedi Cinebench yükledim çocukta nereden bilsin garip garip bana baktı. Sonra dedim ki iki fanı da çalışıyor değil mi ? Yakmayalım. Oda dedi ki 2 fan yok bunda. Bende dedim ki, 2 adet havalandırma var nasıl yok. O da dedi 1 fan bende inanmadım.
Vantage uygulamasında da fan ayarı yoktu tahminimce ya eski sürüm olduğundan ya da direkt leş bir uygulama olduğundan bilmiyorum furmarka girdim. Çalıştırdık hakikaten 1 yerden hava geliyor diğer taraftan yok. Sanırım ya küçük fan var 2 ama 1 tanesi büyük diğeri küçük ya da hakikaten fanı yok bilmiyorum içini açmadım ama dereceler benim gördüğüm en kötü derecelerdi laptopuda temiz gayet. Gtx 1650 83 84 derece görüyordu. Bende 4060 var maksimum 80 derece görüyordu o zaman ama şaşırmadım sonuçta thermal throttle yemiyor ya oyuna tekrar girdim bu sefer MSI Afterburner ile baktım. Harbiden oyun sorunluymuş yoksa ben G3'ü incelemeye de burada gelip kötülemeye de niyetim yok. Laptopta ayrıca gayet sağlam ama işte eksiği bana kalırsa çok Lenovo çok cimri.

Vantage uygulamasında da fan ayarı yoktu tahminimce ya eski sürüm olduğundan ya da direkt leş bir uygulama olduğundan bilmiyorum furmarka girdim. Çalıştırdık hakikaten 1 yerden hava geliyor diğer taraftan yok.
Bali insan Casper veya Monster gibi bir kısayol koyarda fanları maksimum yapalım kontrol edemesek bile oda yok. Ayrıca çok az modu vardı onda laptopun.

Son düzenleme:
Şimdi baktım Vantage sürümü değişiyor. LOQ'larla vs. farklı G3'ler arasında da olabilir.

Ya bana Vantage sürümü aratacaksın herhalde? Bak, gayet açık konuşuyorum. Her şeyi anlatayım. Bir oyun oynuyordu o G3 sahibi arkadaşım. Dedi ben düşük FPS alıyorum bakar mısın? Oyun optimizasyon sorunlu mobilden bir yerden saçma bir portu var ama yine de bak dedi. Bende MSI Afterburner yükledim yetmedi FurMark yükledim, yetmedi Cinebench yükledim çocukta nereden bilsin garip garip bana baktı. Sonra dedim ki iki fanı da çalışıyor değil mi? Yakmayalım. Oda dedi ki 2 fan yok bunda. Bende dedim ki, 2 adet havalandırma var nasıl yok. O da dedi 1 fan bende inanmadım.
Vantage uygulamasında da fan ayarı yoktu tahminimce ya eski sürüm olduğundan ya da direkt leş bir uygulama olduğundan bilmiyorum furmarka girdim. Çalıştırdık hakikaten 1 yerden hava geliyor diğer taraftan yok. Sanırım ya küçük fan var 2 ama 1 tanesi büyük diğeri küçük ya da hakikaten fanı yok bilmiyorum içini açmadım ama dereceler benim gördüğüm en kötü derecelerdi laptopuda temiz gayet. GTX 1650 83 84 derece görüyordu. Bende 4060 var maksimum 80 derece görüyordu o zaman ama şaşırmadım sonuçta thermal throttle yemiyor ya oyuna tekrar girdim bu sefer MSI Afterburner ile baktım. Harbiden oyun sorunluymuş yoksa ben G3'ü incelemeye de burada gelip kötülemeye de niyetim yok. Laptopta ayrıca gayet sağlam ama işte eksiği bana kalırsa çok Lenovo çok cimri.

Bali insan Casper veya Monster gibi bir kısayol koyarda fanları maksimum yapalım kontrol edemesek bile oda yok. Ayrıca çok az modu vardı onda laptopun.

1 büyük 1 küçük fan var. Benim kullandığım vantage uygulamasında da fan ayarı yok fakat cihazın 3 kipi var sessiz, dengeli ve performans bunlar fan hızını değiştiriyor. Sıcaklıklar bende normal.

1 büyük 1 küçük fan var. Benim kullandığım vantage uygulamasında da fan ayarı yok fakat cihazın 3 kipi var sessiz, dengeli ve performans bunlar fan hızını değiştiriyor.
Çoğu oyuncu laptopunda maksimum fan ayarı oluyor. Olmayınca garipsedim, performans modları sekmesini bulmasında zorladım 3 4 tane mod olur ofis, oyun vs. diye ama dediğiniz gibi dengeli performans şeklinde 2 3 tanecik modu olunca anladık ki bulduğumuz yerler modlarmış. :dedektif:

Ben o fanlara vermiştim sıcaklıkların artışını, çoğu oyuncu laptopunda 2 büyük fan var kendi kendime 2 fanla soğutulamayan parçaları bu nasıl soğutacak diye korkup cinebench testi bile yapmadım. O kadar küçümsemişim. :oops:
Huyum değildir aslında ama işte benim olmayınca...
O küçük fanda nasılsa hava gelmiyordu hiç o taraftan demek ki sorun belki de macunları vs. bitti. Ürün sıfır ama rafta durmuş biraz belki de göremediğimiz için macunu vs. kurudu. Ne kadar sağlam laptopta olsa bakım olmayınca demek ki her laptopun sonu aynı hocam. Batarya kontrolü de yapmıştım batarya sağlamdı.

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum bir tane var bundan bende onu da bakımını zamanında yapıyorum sıkıntı çıkmıyor çok şükür.
Laptoplar arası kalite farkı elbette olabilir ancak yazılımsal hatadan kaynaklı limiti yoksa zaten laptop üreticileri w (ekran kartı gücü) değerini soğutmasına göre ayarlar. Marka ürünün kalitesi ile ömrünü belirlediği gibi kullanıcı da ürünün ömründe çok etkilidir. Bu yüzden marka takıntılısı olmak yerine, laptopunuza sahip çıkmanızı ve keyifli vakit geçirmenizi öneriyorum. En iyi cihaz, sizin işinize yarayacak cihazdır gerisi boş.

En kötü markanın en kötü modeli bile olsa, her zaman aklıma 10 yıldır kullanılan eski Asus ofis laptopum gelir. Yeri geldi oyunlarda fansız bile çalıştı, laptoplar fansız bile çalışabilecek cihazlar tabii kasarak olur biraz orası ayrı.:neyse:

Son düzenleme:
Laptoplar arası kalite farkı elbette olabilir ancak yazılımsal hatadan kaynaklı limiti yoksa zaten laptop üreticileri w (ekran kartı gücü) değerini soğutmasına göre ayarlar. Marka ürünün kalitesi ile ömrünü belirlediği gibi kullanıcı da ürünün ömründe çok etkilidir. Bu yüzden marka takıntılısı olmak yerine, laptopunuza sahip çıkmanızı ve keyifli vakit geçirmenizi öneriyorum. En iyi cihaz, sizin işinize yarayacak cihazdır gerisi boş.

En kötü markanın en kötü modeli bile olsa, her zaman aklıma 10 yıldır kullanılan eski Asus ofis laptopum gelir. Yeri geldi oyunlarda fansız bile çalıştı, laptoplar fansız bile çalışabilecek cihazlar tabii kasarak olur biraz orası ayrı.:neyse:
Ekran kartı watt'ı 85, laptopu keyifle kullanıyorum.