Selam. Alışveriş bağımlılığım olmamasına rağmen kendi deyişimle alışveriş atakları yaşıyorum. Örnek olarak ihtiyacım olmayan şeyleri aniden çok istiyorum ama en fazla üstünden 1-2 gün geçtikten sonra isteğim geçiyor. Örnek olarak ihtiyacım olmamasına rağmen 1 ay önce civarı Ekoss eşofman altı aldım, 1-2 hafta önce kulak üstü kulaklık isteyeceğim tuttu. Bu durum yüzünden de isteklerimi, ihtiyaçlarımı belirleyemez oldum. Kısacası alışveriş ataklarını nasıl engellerim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?Ata Tuğkan
Uzman
Psikoloğa git.
SF26
Üstün
Ben bunu kredi kartı limitimi düşürerek çözdüm, sizde işe yarar mı bilemem.Selam. Alışveriş bağımlılığım olmamasına rağmen kendi deyişimle alışveriş atakları yaşıyorum. Örnek olarak ihtiyacım olmayan şeyleri aniden çok istiyorum ama en fazla üstünden 1-2 gün geçtikten sonra isteğim geçiyor. Örnek olarak ihtiyacım olmamasına rağmen 1 ay önce civarı Ekoss eşofman altı aldım, 1-2 hafta önce kulak üstü kulaklık isteyeceğim tuttu. Bu durum yüzünden de isteklerimi, ihtiyaçlarımı belirleyemez oldum. Kısacası alışveriş ataklarını nasıl engellerim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Lulz
Uzman
Merhaba,
Web artık siz o atakları yaşayın diye dizayn ediliyor maalesef.
Altta yatan herhangi bir psikiyatrik durum yoksa (bipolar bozukluk mani dönemi gibi) alışveriş yapma ihtiyacı hissettiğinizde onun yerine bir şey koymayı deneyebilirsiniz. Ama yerine koyduğunuz o şey size zarar verebilecek bir şey olmamalı ve sizi oyalayıp, size keyif verebilmeli. Bunun ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz.
Bu sizin için aşırı zor bir hale geldiyse de profesyonel destek her zaman en iyisidir.
Altta yatan herhangi bir psikiyatrik durum yoksa (bipolar bozukluk mani dönemi gibi) alışveriş yapma ihtiyacı hissettiğinizde onun yerine bir şey koymayı deneyebilirsiniz. Ama yerine koyduğunuz o şey size zarar verebilecek bir şey olmamalı ve sizi oyalayıp, size keyif verebilmeli. Bunun ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz.
Bu sizin için aşırı zor bir hale geldiyse de profesyonel destek her zaman en iyisidir.
MadResister
Çalışkan
Hocam, bipolar bozukluk yaşıyorum ben, bütün bunları mani dönemlerinde.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bunu kredi kartı limitimi düşürerek çözdüm, sizde işe yarar mı bilemem.
Merhaba,
Kredi kartı varsa limitleri düşürebilirsiniz, nakit parayı da altın, döviz, borsa gibi bir şeyde değerlendirilebilir. Ytd.
Anladım hocam cevap yazan herkese cok teşekkür ederim.
RockyHighway79
Üstün
Bu kadar öz kontrolden yoksun olmayın ya.