Makaleler
1
Nadir bulunan riser kablo arıyordum, sonrasında stokta görünen bir site buldum. Ucuza hep dolar üzerinden fiyatlandırmalar vardı. Sonrasında aramaya devam ettim ki 15-20 tane buna benzer sıralanmış site yapmışlar; birbirinin aynısı, kopyası. Sadece site adı ve üst logosu değişmiş. İletişim mailleri de farklı isimlerden oluşuyor, çok ilginçti. Link olarak paylaşayım.

Açıklık getireyim, dolandırıcı değiller. Öncelikle ithalat döviz üzerinden yapılır; dolar bazlı olmasının sebebi de bu.

Özellikle Oksid Bilişim'den daha önce alışverişim olmuştu. Oksid, Türkiye’nin en büyük ana distribütörlerinden biri, attığın bu sitelerin hepsi Türkiye’de bilinen ana IT distribütörlerinin (Oksid Bilişim, Penta, Arena, Index vb.) altyapısını kullanan resmi B2B Bayi Portalları veya hazır e-ticaret altyapısı sunan siteler.

Her bayi kendi tüzel kişiliğiyle sisteme giriş yapıyor. Hepsi ortak kaynaktan veri çekiyor ve haliyle aynı ürünü aynı fiyattan satıyorlar olarak gözüküyor.

Açıklık getireyim, dolandırıcı değiller. Öncelikle ithalat döviz üzerinden yapılır; dolar bazlı olmasının sebebi de bu.

Özellikle oksid bilişim'den daha önce alışverişim olmuştu. Oksid, Türkiye'nin en büyük ana distribütörlerinden biri, attığın bu sitelerin hepsi Türkiye'de bilinen ana ıt distribütörlerinin (oksid bilişim, penta, arena, ındex vb.) Altyapısını kullanan resmi b2b bayi portalları veya hazır e-ticaret altyapısı sunan siteler.

Her bayi kendi tüzel kişiliğiyle sisteme giriş yapıyor. Hepsi ortak kaynaktan veri çekiyor ve haliyle aynı ürünü aynı fiyattan satıyorlar olarak gözüküyor.

Adresler de çoğu sitede doğru mesela net Plus Bilişim denen sitenin Google Maps sayfası bu:Google Maps

Özellikle oksid bilişim'den daha önce alışverişim olmuştu. Oksid, Türkiye'nin en büyük ana distribütörlerinden biri, attığın bu sitelerin hepsi Türkiye'de bilinen ana ıt distribütörlerinin (oksid bilişim, penta, arena, ındex vb.) Altyapısını kullanan resmi b2b bayi portalları veya hazır e-ticaret altyapısı sunan siteler.

Çok bilmediğimden garipsedim yani alışveriş yaparsam sorun olmaz mı? İletişim mail adresleri de garip geldi. Alışveriş yapan oldu mu hiç?

Benim bildiğim evvelden işte:
  • Boğaziçi elektronik
  • Arena Bilişim
  • Çizgi Elektronik
Bunların kaçı hayatta kaldı bilemem ama çok sağlamlardı.

Son düzenleyen: Moderatör: